Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podezřelý z víkendového pokusu vraždy je zadržen

Jihočeští kriminalisté vypátrali a zadrželi muže podezřelého z pokusu vraždy v Českých Budějovicích.  

Kriminalisté během několika desítek hodin zjistili totožnost útočníka podezřelého z pokusu vraždy v Českých Budějovicích o uplynulém víkendu. Přestože se jedná o občana jednoho ze států bývalé ruské federace, který se pohyboval po celém Jihočeském kraji, kriminalisté jej vypátrali a s využitím zásahové jednotky zadrželi hned v pondělí, v jedné tovární hale na Českokrumlovsku. Do vypátrání podezřelého byli zapojeni i policejní specialisté na cílené pátrání, kteří však své postupy vedoucí ke zjištění místa výskytu muže, v tak krátkém čase, nechtějí prozrazovat, nešlo však o jednoduchou záležitost.    


Po dalších nezbytných úkonech jej kriminalisté včera obvinili ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Zadržený třicetiletý cizinec je konkrétně obviněn z jednání, kdy měl po předchozí vzájemné slovní rozepři a vyhrožování fyzicky napadnout poškozeného muže z Českých Budějovic (20 let) a to s úmyslem jej usmrtit. Poškozeného bodl nejméně jedenkrát nožem do břicha. Mladšímu muži tak způsobil těžké zranění, které si vyžádalo okamžitou lékařskou pomoc a následný zákrok, bez které by poškozený zemřel.


Kriminalisté nadále prověřují jednotlivé, konkrétní a podrobné jednání všech zúčastněných osob, s ohledem na míru zavinění. Na zadrženého a následně obviněného muže podali dnes ráno podnět k návrhu na vzetí do vazby.
 

První tisková zpráva:  http://www.policie.cz/clanek/pokus-vrazdy-232225.aspx

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

19. března 2014

vytisknout  e-mailem