Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podezřelý ze spáchání trestného činu vraždy je na útěku

K tragédii došlo dnes ráno v Praze 4, Modřanech. Devětačtyřicetiletý muž napadl sedmačtyřicetiletou ženu a způsobil jí bodnořezná poranění, na jejichž následky žena zemřela. Podezřelý ze spáchání trestného činu vraždy je dosud na svobodě a skrývá se neznámém místě. Policisté vyhlásili po podezřelém celostátní pátrání. 

Osmadvacátého srpna, krátce před půl sedmou ráno, kontaktovala oznamovatelka policisty prostřednictvím linky tísňového volání 158 a informovala je o pravděpodobně násilné události, ke které došlo v jednom z bytů obytného domu v Praze 4, Modřanech.
Policejní hlídka oznámení prověřila a na místě události nalezla o několik minut později ženu středního věku, která utrpěla závažná bodnořezná poranění. Okamžitě byl přivolán lékař záchranné služby, který však již nedokázal zraněné pomoci a později konstatoval úmrtí. Případ násilného trestného činu převzali specialisté Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy a po provedeném šetření na místě činu bylo zjištěno, že sedmačtyřicetiletá žena zemřela po napadení bývalého druha, devětačtyřicetiletého Stanislava K. Ten pravděpodobně bezprostředně po spáchání trestného činu z místa uprchl a v současné době se skrývá na neznámém místě. Je možné, že se momentálně pohybuje ve svém motorovém vozidle tovární značky Ford Focus c max combi, v provedení stříbrná metalýza, registrační značky 8A1 21 55. Hledaný byl naposledy viděn  v kalhotách maskáčového vzoru,  modré mikině s dlouhým rukávem a na nohou měl sportovní obuv. 
Muž může být ozbrojen a je nebezpečný. Policisté žádají touto cestou veřejnost o spolupráci při pátrání po této osobě formou poskytnutí formací. Zároveň policisté varují občany, aby se v žádném případě nepokoušeli podezřelého zadržet.     
 
28.8.2009  por. Bc. Iva Knolová

vytisknout  e-mailem