Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podezření z pohlavního zneužívání a znásilnění

Písek – Kriminalisté řeší případ pohlavního zneužívání a znásilnění. 

Písečtí kriminalisté intenzivně pracují na vyšetřování případu pohlavního zneužívání nezletilé dívky (1996) a znásilnění mladistvé dívky (1993).
 
Podezřelým z  trestných činů je muž (1943) z Písku. K trestné činnosti mělo docházet v jeho domě. Dle doposud zjištěných skutečností měl muž v minulém týdnu provádět s dívkami různé sexuální praktiky a s mladistvou měl dokonce přes její nesouhlas vykonat dvakrát soulož.
Kriminalisté, kteří se zabývají pátráním po hledaných a pohřešovaných osobách obě dívky v domě muže nalezli a okamžitě se rozjelo náročné prověřování. Kriminalisté obě dívky k událostem vyslechli. Při práci s dětmi a nezletilými kriminalisté kladou důraz na citlivé a jejich věku odpovídající zacházení. Při výsleších využívají také speciálních postaviček, na kterých mohou děti ukázat to, co se událo na jejich těle, a často to nejsou schopny slovem přesně pojmenovat.
 
Následovalo zahájení trestního stíhání muže a podání návrhu na vzetí do vazby k píseckému soudu. Soud na šestašedesátiletého muže vazbu uvalil a další vyšetřování je tedy vazebně.
 
Náročné vyšetřování případu dále probíhá.
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová (pispisek@mvcr.cz)
20. 1. 2010

vytisknout  e-mailem