Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podivná "legrace"

ÚSTÍ NAD LABEM - Za "legraci" budou obviněni z trestného činu Nebezpečné vyhrožování. 

V pátek v dopoledních hodinách si opravdu „podivnou“ zábavu vybrala tříčlenná skupinka (dva muži 36,33 a jedna 20letá žena). Tato skupinka v lese v Mojžíři nalezla maketu střelné zbraně, kterou si vzali a při jízdě vozidlem Š-Felicie s ní jak 20letá žena, tak 36letý muž mířili na protijedoucí vozidla. Ta buď zpomalovala, zastavovala nebo strhávala řízení. Jedno z vozidel je sledovalo celou cestu až na Střekov, kam také řidič tohoto vozidla navedl i policejní hlídky. Vzhledem k tomu, že policisté měli informaci, že se jedná o ozbrojenou osobu, tak byl zákrok velice riskantní. Za použití neprůstřelné vesty, helmy a pod hrozbou zbraně byli pachatelé zadrženi. Až následně se zjistilo, že se jednalo o maketu střelné zbraně a na otázku: „Proč to dělali?“ odpověděli, že to byla legrace. Za tuto „legraci“ jsou podezřelí z trestného činu Nebezpečné vyhrožování a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše 1 roku.

Vloupání do vozidla
Dosud neznámý pachatel se v průběhu noci v ulici Mezidomí vloupal do osobního vozidla VW Caravella, ze kterého následně odcizil autorádio, svářecí sadu, vrtačku, bourací kladivo, vrták, pilu, svářečku na plast a pracovní brašnu s nářadím. Majiteli tak byla způsobena škoda kolem 45 tisíc korun.

Zloděj okradl nepozornou ženu
Dosud neznámý zloděj v odpoledních hodinách v hypermarketu v Trmicích využil nepozorné ženy a v oddělení masa a zeleniny jí z nákupního košíku odcizil kabelku s peněženkou, doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Poškozené tak byla způsobena škoda kolem 10 tisíc korun.

Krádež vozidla
Dosud neznámý pachatel dne 5.8. ve večerních hodinách na lesní cestě za značkou obce Ostrov odcizil osobní vozidla Š-Fabia RS, barvy černé metalízy, rz: 3Z8 66-16. Ve vozidle měl majitel dále horolezecké vybavení, doklady, oblečení, mobilní telefony a další věci. Majiteli tak vznikla škoda kolem 201 tisíc korun.

Krádež motocyklu
Dosud neznámý pachatel v průběhu měsíce na Střekově v ulici Železničářská z chodby sklepa odcizil motocykl zn. Hero Majestic Vogue s rz: 1U9 289 v hodnotě kolem 16 tisíc korun.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 8.8.2011
 

vytisknout  e-mailem