Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podmínka mu nevadí

TEPLICE - Obviněný převážel stovky tablet s pseudoefedrinem a další zprávy. 

Muž v podmínce porušuje zákon dál
     Dva roky až deset let ve vězení může strávit 23letý muž, u kterého policisté zajistili téměř 400 tablet léku s obsahem látky pseudoefedrin, která je prekursorem k výrobě omamných a psychotropních látek. Policisté také zjistili, že vozidlo Audi A6, ve kterém byly léky zajištěny, bylo koncem září odcizeno v Německu. Kradené auto navíc muž řídil, ačkoliv má soudem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Během prošetřování případu kriminalisté zjistili, že toto není první případ, kdy léky s obsahem pseudoefedrinu převážel. V červenci letošního ve dvou případech přechovával a předal další osobě celkem 1200 tablet stejného léku. Takové množství by stačilo k výrobě přibližně 56 gramů pervitinu, jehož hodnota na trhu s drogami by se pohybovala kolem 56 tisíc korun. Muž, který již byl v loňském roce za delikty související s drogami podmínečně odsouzen, byl nyní obviněn z trestných činů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Vyděrači byli obviněni
     Ze zločinu vydírání formou spolupachatelství byli obviněni dva muži a jedna žena, kteří v březnu letošního roku v kanceláři jejich společnosti nařkli bývalého zaměstnance z okrádání a poškozování zaměstnavatele. Poté, co vyčíslili obnos, který měl údajně dlužit na 500 tisíc korun, ho donutili vypsat a podepsat směnku na uvedenou částku. Jeden z mužů hlídal za dveřmi kanceláře, aby zbývající dva podezřelí měli čas na „přesvědčování“. Důraz přesvědčovacím metodám dodal jeden z pachatelů několika údery do tváře vydíraného. Poté, co směnku podepsal, mu ještě vyhrožovali, že pokud něco půjde nahlásit na policii, tak vše odnese on i jeho blízcí. Poškozený utrpěl několik oděrek, výhružek se ale nezalekl a vše oznámil na policii. Trojici obviněných hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.
 
Naboural dvě auta a sloup veřejného osvětlení
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je muž, který měl v Teplicích dopravní nehodu. V sobotu večer naboural s vozidlem VW Passat do dvou zaparkovaných aut a z místa nehody ujel. O kus dál nezvládl řízení a narazil do sloupu veřejného osvětlení, kde jeho divoká jízda skončila. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2,87 promile alkoholu v dechu. Policisté opilému řidiči zadrželi řidičský průkaz a celý případ bude mít dohru u soudce, který ho může poslat až na tři roky za mříže.
 
Auto vykrást nestihl
     Vloupání do osobního vozidla VW Golf nedopadlo dobře pro 31letého zloděje z Dubí. Lapka se v pátek v noci pokusil vniknout do zaparkovaného vozidla, než však stihl auto otevřít, zadrželi ho strážníci Městské policie Teplice. Zloděje, kterého policisté kvůli krádežím věcí z vozidel již několikrát vyšetřovali, obvinil vyšetřovatel z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který může být odsouzen maximálně k dvouletému trestu odnětí svobody.
 
„Vybílená“ garáž
     O věci za více jak 86 tisíc korun přišel majitel garáže, kterou vykradl dosud neznámý zloděj v Teplicích. Lapka vnikl do objektu, otevřel si dvoukřídlá vrata a následně si odnesl dvě jízdní kola, lyžařské vybavení, kolečkové brusle, zahradní sekačku a další nářadí. Policisté po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí v případě dopadení až pět let ve vězení, intenzivně pátrají.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo v době od 17.45 do 19.00 hodin dne 7. října 2011 v Teplicích, ul. Fibichova. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem poškodil zaparkovaný automobil tovární značky Škoda Octavia modré barvy a z místa nehody ujel.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 262 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 10. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem