Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podnapilí muži skončili na záchytce

ÚO Bruntál - jeden nechtěl zaplatit útratu, druhý napadal hosty i obsluhu a jiné.... 

Jeden nechtěl zaplatit útratu, druhý napadal hosty i obsluhu – skončili na záchytce
            V odpoledních hodinách dne 2.4.2012 v pohostinství v Krnově na ulici Opavská odmítal host zaplatit útratu. Nechtěl prokázat ani svou totožnost. Přivolaní policisté následně zjistili, že se jedná o 36letého místního muže. Při dechové zkoušce jsme mu naměřili 2,52 promile a vzhledem k jeho stavu byl převezen k vystřízlivění na záchytnou stanici do Opavy. Je podezřelý z přestupku proti majetku.
            Téhož dne, ale o hodinu později, přivezla hlídka městských strážníků na obvodní oddělení muže, který v restauraci na ulici Opavská v Krnově, kousek od prvního případu, napadal slovně hosty i obsluhu a hrozilo, že ve svém jednání bude pokračovat. Zjistili jsme, že se jedná o 33letého muže. Dechová zkouška u něj vykázala hodnotu 2,74 promile. Zajistili jsme ho a následně eskortovali také na záchytnou stanici. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Ze sklepů zmizela kola
V Bruntále na ulici Nádražní krátce po půlnoci v úterý 3.4.2012 násilně vnikl pachatel po vypáčení dveří do tří sklepních kójí, ze kterých odcizil dvě horská jízdní kola. Jedno z nich zřejmě nestihl odnést, protože byl vyrušen a tak ho zanechal ve sklepních prostorách. Způsobená škoda činí 24 tisíc Kč.
 
Na parkovišti poškodil auto a ujel
V době od 2. do 3.4.2012 v Bruntále na parkovišti na ulici Partyzánská prozatím neustanovený řidič s neznámým vozidlem poškodil pravou zadní část zaparkovaného vozidla Ford Mondeo a z místa nehody ujel. Majiteli fordu způsobil škodu ve výši 40 tisíc Kč.
 
Železná brána, poklopy i svod už na svém místě nejsou
Krádež železných věcí v hodnotě 8 500 Kč šetří albrechtičtí policisté. V době od 13. do 23.3.2012 odcizil z bývalé školky v Hynčicích pachatel železnou dvoukřídlovou bránu, poklopy od odpadních vod, část střešního svodu a třináct plechových poklopů od akumulačních kamen.
 
Munice ležela na kraji lesa
Dopoledne dne 3.4.2012 nahlásil revírník policistům, že nalezl na kraji lesa v Krnově na ulici Ježnická munici. Policisté na místě zjistili, že se jedná o leteckou pumu. Přivolali pyrotechnika, který vedle ruské letecké pumy nalezl ještě dělostřeleckou střelu ráže 73 mm. Munici si převzal ke zničení.
 
Spícímu majiteli odcizil z pokoje notebook
Od nočních hodin dne 2. do rána 3.4.2012 ve Vrbně pod Pradědem na ulici Žižkova v jednom z  pokojů internátu zmizel notebook Asus. Pachatel využil toho, že majitel spal a pokoj nebyl přes noc uzamčen. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč. 
 
Šel pro nářadí
Škodu přes170 tisíc způsobil pachatel majitelům firmy ve Dvorcích. V době od 2. do 3.4.2012 vnikl do objektu soustružny, dílny a šaten, kde odcizil kotoučové brusky, elektrické rozvaděče, svařovací agregáty, stojanovou vrtačku, vázací prostředky na jeřáby a háky, manometry, pákové vodovodní baterie, odtokové kanálové rošty a jiné. Poškodil dveře, zařízení a pojízdný transformátor. Šetří OOP Bruntál.                                                                          
 

komisař por. Bc. Tušková P.

4.4.2012     

vytisknout  e-mailem