Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podnapilí výtržníci zničili pět vozů

PLZEŇ - Posilněni alkoholem se bavili ničením aut. Jeden z pachatelů na místě dopaden poškozeným majitelem jednoho z vozů. 

     Dva mladíci ve věku 20 a 22 let si včera během procházky noční Plzní našli velmi neobvyklý způsob zábavy. Když se kolem 22.20 hodin vraceli ulicí V Bezovce domů z pohostinství, kde krátce předtím trávili čas, poškodili celkem pět osobních automobilů různých značek.  Svoje řádění započali na přední kapotě a střeše osobních vozů Ford Fusion a Seat, na nichž skákali. Poté poškodili blatník vozu tovární značky Citroën Xsara a zpětná boční zrcátka vozů Škoda Superb a Citroën Xantia.
     Staršího z pachatelů na místě zadržel majitel jednoho z vozů, když jej doma vyrušil hluk z ulice. Proto vyběhl ven a na oba mladíky křikl. Protože ti se dali ihned na útěk, začal je poškozený pronásledovat. Jednoho z nich se mu podařilo zastihnout, druhý utekl. Na místo byla ihned přivolána policejní hlídka, která se zadrženým mužem provedla neodkladné úkony. Mladý pachatel se mimo jiné podrobil i orientační dechové zkoušce ke zjištění hladiny alkoholu v krvi, kdy nadýchal 1,72 promile. Po prvotních úkonech byl předán k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Provedeným šetřením policisté ještě na místě zjistili i totožnost druhého z výtržníků. Podezřelým nyní za přečiny poškození cizí věci a výtržnictví hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až dva roky.
 
por. Ing. Hana Štefflová
5. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem