Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podnapilost a emoce

LIBEREC – Výměna názorů mladého páru vyvrcholila rozbitou výlohou. 

V pondělí 19. března, krátce po jedné hodině, procházeli centrem města mladý muž se svou přítelkyní.

Mladý pár, vracející se ze zřejmě příjemného posezení v jedné z místních restaurací, si měl na sklonku dne jistě co vyprávět. Ovšem hlučnost a volba některých nevybíravých druhů slov mohla vést nezúčastněné kolemjdoucí k závěru, že není vše tak idylické, jak se na první pohled může zdát. Zanedlouho přišla na řadu i hrubá síla. Sedmadvacetiletý Liberečan, aby zřejmě dodal vážnosti svým slovům a demonstroval tak své přítelkyni zarputilost s jakou je odhodlán sporné momenty jejich vztahu řešit, nechal na povrch vyplavit ty nejniternější pocity. K průchodu svých emocí si vybral výlohu prodejny. Opakované rány pěstí a nevyhnutelný zvuk tříštícího se skla nenechal spící město na pochybách, že bude třeba povolat policejní hlídku.Výloha.jpg

Policisté, nedaleko místa poznamenaného emoční nestálostí 27 letého muže, pak mladý pár zadrželi. Opakované orientační dechové zkoušky potvrdily přítomnost alkoholu v dechu. „Rozbíječ“ nadýchal přes dvě promile.
Záhy po administrativních úkonech na obvodním oddělení putoval mladý muž do policejní cely. Po vystřízlivění mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Majiteli obchodu nejen, že svým jednáním způsobil škodu na rozbité výloze v hodnotě téměř 19 tisíc korun, ale připravil mu také starosti s jejím znovu zasklením.

 

20. března 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem