Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podnapilý a bez řidičáku

DĚČÍN - Bar – cukrárna - vězení; Příliš mnoho léků; Na bratra 

S policejní kontrolou zřejmě nepočítal pětadvacetiletý mladík, který dnes kolem druhé hodiny ranní po vypití nějakých těch panáků driftoval s vozidlem po Děčíně. Strážci zákona jej ale při této nekalé činnosti přistihli a malér byl na světě. Při následné dechové zkoušce nafoukal výtečník opakovaně necelé dvě promile, což hlídku rozhodně nepotěšilo. Bývá dobrým zvykem v takové situaci zabavit řidičský průkaz, což ale v tomto případě nebylo možné. Kde nic není tam totiž ani smrt nebere. Co ale možné bylo, je sdělit muži podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. To také policisté učinili ve zkráceném přípravném řízení. Za tento přečin může soudce nezodpovědným neřidičům udělit až roční vězení.
 
 
Bar – cukrárna - vězení
 
Usnesení o zahájení trestního stíhání pro krádež vloupáním si koncem týdne od děčínských kriminalistů převzal osmnáctiletý mladík. V druhé polovině minulého měsíce totiž bez vědomí majitelů navštívil místní bar a o pár dní později cukrárnu. Ano, vloupal se. V jeho rukou skončil nějaký ten alkohol, potraviny a finanční hotovost z odemčené pokladny. Celkově natropil škodu za více, než deset tisíc korun. V prvním případě měl s sebou navíc o sedm let staršího kamaráda, který čelí obvinění již asi desátým dnem.  Výtečník nyní tráví čas ve vazbě a čeká na další osud. Ten může mít podobu až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Příliš mnoho léků
 
Patnáct krabiček léku obsahujícího pseudoefedrin, který se používá k výrobě drogy zvané pervitin, nalezli koncem týdne celníci při prohlídce vozidla v Jiříkově-Filipově. Případu se chopili rumburští kriminalisté. Čtyřiačtyřicetiletý muž, který se k vlastnictví medikamentů přiznal, putoval do cely. Když ji druhý den opouštěl, byl bohatší o obvinění z trestného činu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten hrozí až pětiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Na bratra
 
Podezření z podvodu a poškození cizích práv si v pátek na obvodním oddělení v Děčíně vyslechl třiačtyřicetiletý muž. V uplynulém období měl totiž vybrat na poště důchod ve výši přes pět tisíc korun, přičemž měl použít pas svého bratra, který se mu podařilo získat lstí od jeho ženy. Teď mu za jeho kousek hrozí až dvouleté vězení.
 
 
 
4. června 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem