Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podnapilý mladík srazil dvě chodkyně

BRNO: Z místa dopravní nehody ještě utekl (aktualizace) 

6.7. (16:30) Mladý muž z Bruntálska bude stíhán vazebně.


V neděli večer předal vyšetřovatel spis státnímu zástupci. Mladík z Bruntálska byl obviněn z trestných činů: obecné ohrožení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci. Hrozí mu až 10 let pobytu za mřížemi. V současné době se rozhoduje o tom, zda bude stíhán vazebně.

por. Pavel Šváb

Zvukový záznam: podnapilý_0507.mp3


 
Tragická dopravní nehoda se stala v sobotu po dvacáté hodině v centru Brna.  V blízkosti křižovatky Veveří – Konečného náměstí srazil dvaadvacetiletý řidič osobního automobilu dvě chodkyně stojící na tramvajovém ostrůvku a poté ještě narazil do světelného signalizačního zařízení. Z místa nehody utekl, policejní hlídka ho však krátce poté zadržela v blízké ulici. Z jeho chování bylo zjevné, proč chtěl před policisty prchat - dechová zkouška u něj prokázala téměř tři promile alkoholu v dechu! Mladík navíc ani nevlastní řidičské oprávnění. Riskantní jízda opilce stála život osmačtyřicetiletou chodkyni, druhá chodkyně je vážně zraněná.
Policisté na místě nehodu dále šetří, místo je s opatrností průjezdné.
Zadržený mladík je podezřelý hned z několika trestných činů - usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, a ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
por. Petra Vedrová

vytisknout  e-mailem