Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podnapilý muž ujížděl policistům

TEPLICE - Noc strávil v policejní cele; Pátrání po seniorovi dobře dopadlo a další zprávy.  

Podnapilý muž ujížděl policistům
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky byl obviněn 37letý muž, který řídil auto pod vlivem alkoholu. V nočních hodinách ho policisté uviděli v Dubí, kde v rozporu s dopravním značením nezastavil na křižovatce, proto se ho rozhodli zastavit.
     Řidič ovšem na znamení k zastavení nereagoval a policistům začal ujíždět, podařilo se jim ho zastavit až v Teplicích. Strážcům zákona bylo hned jasné, proč se jim snažil ujet, při dechové zkoušce mu naměřili 2,1 promile alkoholu v dechu. Muž byl zadržen a během eskorty do policejních cel projevoval svou nelibost nad omezením svobody kopáním do sedaček služebního auta a boucháním hlavou o okénko, takže ho museli policisté za použití donucovacích prostředků zpacifikovat, aby si neublížil. Vyšetřování obviněného muže probíhá na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí maximálně roční vězení.
 
Pátrání po seniorovi dobře dopadlo
     Tepličtí policisté včera pátrali po 86letém seniorovi, který nepozorován opustil nemocnici, kde byl hospitalizován. Podle ošetřujícího lékaře byl muž kvůli svému zdravotnímu stavu i s ohledem na tropické teploty v ohrožení života, proto po pohřešovaném pátrali všichni dostupní policisté.
     Po několika hodinách kontaktovala tísňovou linku mladá žena, která starého muže oblečeného jen v trenýrkách a tričku potkala a nabídla mu pomoc. Když jí senior nebyl schopen sdělit žádné údaje, kontaktovala linku 158, policisté pak muže ztotožnili jako hledaného a na místo přivolali zdravotníky. Díky ženě, která nebyla lhostejná a nezištně nabídla pomoc starému člověku, nedošel senior žádné úhony a nyní už je zpátky v péči lékařů.
 
Nechával si peníze z tržeb
     Z přečinu zpronevěry byl obviněn 37letý muž, který pracoval jako řidič městské hromadné dopravy v Teplicích. Muž zaměstnavateli neodevzdal tržbu získanou z jízdného za leden a červen letošního roku a neoprávněně se tak obohatil o více jak 35 tisíc korun. Takto získané finanční prostředky použil pro svou potřebu, pokud jej soudce uzná vinným, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Tankoval jinam, než měl
     Až pět let za mřížemi by mohl strávit 41letý muž, který okrádal svého „chlebodárce“. Zaměstnanec společnosti, která se zabývá autodopravou, používal tankovací kartu, kterou měl k dispozici jako řidič náklaďáku v rozporu s pracovní smlouvou a dohodou o hmotné odpovědnosti. Během dvou měsíců na různých čerpacích stanicích ve 12 případech natankoval naftu, kterou však nepoužil do firemního auta, ale pro svou potřebu. Muž, který již byl obviněn z přečinu zpronevěry, způsobil firmě škodu přes 75 tisíc korun.
 
Z garáže zmizely motorky
     Dva motocykly a k tomu náhradní díly odcizil zatím neznámý pachatel v Řetenicích. Zloděj se vloupal do garáže, ze které motorky a věci v celkové hodnotě přes sto tisíc korun ukradl. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a poškození věci a po odcizených motocyklech i pachateli, kterému hrozí až pětileté vězení, intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 8. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem