Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podnapilý řidič chtěl z místa nehody odejít

JABLONEC NAD NISOU - Mladík, který dnes v noci havaroval v ulici Pražská, řídil vozidlo svého otce bez jeho vědomí, pod vlivem alkoholu a bez řidičského oprávnění. 

Dnes čtyřicet minut po půlnoci se v Jablonci nad Nisou v ulici Pražská stala dopravní nehoda. 21letý řidič s vozidlem Škoda Felicia jel ve stoupání ve směru od centra města k Vrkoslavicím, kde vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do oplocení přilehlého domu. Z místa nehody chtěl následně tento řidič odejít, přičemž byl zadržen strážníky městské policie. Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou provedenou dechovou zkouškou v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 1,67 promile. Mladý řidič policistům přiznal nejen to, že před jízdou pil alkohol, ale také tu skutečnost, že otcovo auto si vzal bez jeho vědomí. Dále policisté zjistili, že mladík nevlastní řidičské oprávnění na žádnou skupinu motorových vozidel. Navíc při nehodě utrpěl zranění, jehož předběžná doba léčení je odhadována na sedm dní.
 
Policisté z Dopravního inspektorátu, kteří událost šetří, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. Mladíkovi tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
 
30. 3. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 
Odkazy do noveho okna

DN Š Felicia 1

DN Š Felicia 1 

Detailní náhled

DN Š Felicia 2

DN Š Felicia 2 

Detailní náhled

DN Š Felicia 3

DN Š Felicia 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem