Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý řidič narazil autem do stromu

HRADECKO - Motorista vyvázl s lehkým zraněním, měl v dechu 1,89 promile alkoholu  


Havárie pod vlivem alkoholu - foto č. 3S lehkými zraněními skončila dnes ve čtvrtek 29. prosince 2011 krátce po půl jedné hodině v noci dopravní nehoda škodovky v katastru obce Čistěves na Královéhradecku.

Podnapilý řidič jedoucí ve směru od obce Sadová na Hradec Králové zřejmě nezvládl pravotočivou zatáčku, přejel s autem do protisměru, kde zadní částí auta narazil do stromu. Poté pokračoval s vozidlem dál v jízdě a po chvíli narazil do dalšího stromu. Pětadvacetiletý řidič z Hradce Králové jel naštěstí v autě sám. Dechová zkouška ukázala 1,89 promile alkoholu. Na místě byl řidiči zadržen řidičský průkaz. Po ošetření v královéhradecké fakultní nemocnici byl řidič převezen na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Ve špitále se podrobil odběru krve. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na osobním automobilu značky Škoda Felicia činí deset tisíc korun, na stromech je škoda odhadnuta na jeden tisíc korun.

Motorista se svým jednáním dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Anna Pešavová - 29. prosince 2011 (11:45)

Odkazy do noveho okna

Havárie pod vlivem alkoholu - foto č. 1

Havárie pod vlivem alkoholu - foto č. 1 

Detailní náhled

Havárie pod vlivem alkoholu - foto č. 2

Havárie pod vlivem alkoholu - foto č. 2 

Detailní náhled

Havárie pod vlivem alkoholu - foto č. 3

Havárie pod vlivem alkoholu - foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem