Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnikatel přišel o peníze

Při opravě vozidla mu z auta zmizela taška 

V Chrudimi ve středu 18. 2. 2009 dopoledne  si  podnikatel  cizí státní příslušnosti vybral v bance  120.000  Kč. Přišel ke svému vozidlu, které měl nedaleko zaparkované. Tašku s penězi dal dopředu  na podlahu  u spolujezdce a usedl za volant. Po ujetí okolo 200 metů zjistil, že má  na zadní pneumatice defekt. Protože vyjel už na hlavní silnici, musel se vrátit na  ulici ČSA. Tam  zjistil, že má kolo propíchnuté. Když začal kolo opravovat, přistoupil k němu  člověk a nabídl se, že mu s opravou pomůže. Byl velice ochotný  a neodbytný. Po skončení opravy muž zjistil, že mu aktovka s  penězi z  auta zmizela a s ní také potvrzení o dlouhodobém pobytu cizince.
Z dosavadního šetření vyplývá, že před bankou postávali dva muži. Poté, co se muž se svým peugeotem rozjel, zřejmě ho sledovali autem. Je pravděpodobné, že jeden z těchto mužů mu později nabídl svoji pomoc.
Policie upozorňuje občany, aby byli obezřetní. V případě, že mají u sebe větší obnos peněz, aby dbali na jejich dostatečné zabezpečení. Pokud mají problémy s vozidlem a musí vystoupit, je nutné  vozidlo vždy uzamknout. 
Libuše Holá
19. 2. 2009

vytisknout  e-mailem