Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podnikavé ženy okradly muže

MOST - Když usnuli, odcizily jim tisíce korun; Stopy ve sněhu dovedly hlídku k úkrytu podezřelých; Škodovky kradl na díly, ty prodával. 

 Mostecká policie šetřila případ krádeže peněz v jednom mosteckém bytě. Poškozený muž pozval do svého bydliště ženu, se kterou se seznámil přes seznamku. Občas se s ní setkal, ale pořádně ji ani neznal. Nejprve navštívili bar a poté zamířili do jeho bytu. I když nebyl pozdní večer, muž najednou usnul. Když se kolem 22. hodiny probudil, zjistil, že žena je pryč a s ní zmizely i peníze, které měl poškozený v kapse oděvu. Policie poté po podezřelé pátrala a objevila ji až na Děčínsku, kde žije v jedné obci. Vyšetřovatel ji na základě výsledků šetření obvinil z přečinu krádeže a stíhá ji na svobodě. Okradený Mostečan přišel o šest tisíc korun. Kde skončily peníze, policisté nezjistili.


 

Poskytl ženě nocleh, přišel o peníze

Mostečan poskytl nocleh své známé, která se mu na ulici svěřila, že nemá, kde spát. Nejprve si povídali, žena mu dokola děkovala a muž náhle usnul. Probral se ještě před svítáním a zjistil, že známá v bytě není. Pojal podezření a zkontroloval si peněženku. Neblahé tušení se mu potvrdilo. V peněžence chybělo několik tisíc korun a zmizel i klíč od auta. Okradený se obrátil na policii. Ta začala po ženě, jejíž příjmení muž ani neznal, pátrat. Nakonec podnikavou paní ve věku 38 let vypátrala až na Litoměřicku, kde má trvalý pobyt. Policie jí na základě výsledků šetření sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jak naložila s odcizenými penězi ve výši 16 tisíc korun, policistům neuvedla.


 

Stopy ve sněhu prozradily úkryt podezřelých

Litvínovští policisté včera pátrali po dvojici podezřelých mladíků, kteří měli dopoledne krást v místní zahradní kolonii. Policisté na místě zjistili, že kdosi vnikl přes plot na pozemek zahrady, kde byly vidět ve sněhu stopy, které vedly i od zahrady k lesu. Tam zamířila i policejní hlídka. Nedaleko v lesním houští muži v uniformách objevili dva mladíky, kteří se schovali.  Na vyzvu policie úkryt opustili. Policisté zjistili, že dvojice z Mostu ze zahrady měla odcizit železný šrot, který již odevzdala do sběrny. Na místo se znovu vrátila pro zbývající železo. Kárku při útěku mladíci nechali stát před brankou zahrady. Policie 21letému muži sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Druhý byl mladistvý.


 

Škodovky končily v garáži, kde byly rozebrány a díly nabízeny k prodeji

Až osmiletý trest odnětí svobody může čekat 44letého muže z Ústí nad Labem, kterého mostecká policie obvinila ze zločinu krádeže. Podle kriminalistů má Ústečan na svědomí krádeže osobních vozidel v mosteckém regionu. Obviněný se zaměřoval na škodovky. V loňském roce měl odcizit dvě auta této značky v mosteckých ulicích, dvě vozidla zmizela z parkoviště v Záluží a jeden vůz byl odcizen v Litoměřicích. Odcizená vozidla poté skončila v garáži v Ústí nad Labem, kde byla rozebrána na díly. Ty pak muž nabízel k prodeji prostřednictvím různých portálů na internetu. Krádežemi aut vznikla poškozeným motoristům škoda ve výši 1 237 tisíc korun. Policisté zajistili jeden automobil a několik náhradních dílů, které byly v garáži a muž je již nestačil prodat. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Za bundu si ukryl dětské oděvy

Nákup za pět prstů hodlal uskutečnit v obchodě mosteckého centra 25letý muž z Mostu. Zamířil do prodejny s oděvy. Z regálů si vybral dětskou bundu a svetr pro dítě, vše v hodnotě 700 korun. S věcmi zašel do zkušební kabinky a věci si zastrkal pod svůj vrchní oděv. Pak chtěl prodejnu opustit. Na místě byl zadržen zdejšími pracovníky a předán policii. Jak se ukázalo, mladý muž je recidivista. Policie mu předala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

V domě, kde bydlel, vykradl dílnu

Policie v Mostě zahájila stíhání 41letého muže pro krádež. Několikrát soudně trestaný Mostečan se měl dle kriminalistů dopustit dvou krádeží. V jednom obytném domě vnikl do prostoru dílny a z ní měl odcizit zahradní nářadí, jízdní kolo, stavební nářadí, zimní pneumatiky a další věci, které tam měli uloženy občané i bytové družstvo. Druhé krádeže se měl dopustit v domě, kde sám bydlel. I tam navštívil dílnu, odkud odnesl jízdní kolo. Poškozeným zanechal škody za více jak 42 tisíc korun. Odcizené věci nebyly zajištěny.


 

V cizím domě odcizil jídlo, které prý snědl

Drůbeží tlačenku, láhev vodky, 15 vajíček, tři kusy salámových šišek a několik balení masoxu, to vše si odnesl z cizího domu 21letý muž z Litvínovska. V  lednu se v nočních hodinách vloupal v obci, kde bydlel, do rodinného domku. Počkal si, až majitel nebude přítomen, a poté do domu za použití násilí vstoupil. Odcizené věci prý sám zkonzumoval. Policie muže odhalila a sdělila mu podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Svým počinem napáchal škodu za 1 300 korun. Již v minulosti byl za krádež odsouzen.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 7. února 2014


 

vytisknout  e-mailem