Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podnikavec napálil padesát zakázníků

Most - Na internetu nabízel mobily, nikdy je nedodal; Zloději zamířili na zahrádky; Cizí kolo prodala. 

 Nabízel mobily, vybíral zálohy, zboží však nedodával

Šikovně si počínal teprve 19letý mladík z Mostu. Prodával zboží, které přitom vůbec neměl a jenom inkasoval peníze. Prostřednictvím svého počítače nabízel na různých internetových portálech k prodeji mobilní telefony, notebooky a další elektroniku. Zájemci se hrnuli a platili předem požadované zálohy ne nižší jak dva tisíce korun. Takto podvodně po dobu pěti měsíců napálil celkem 51 poškozených z různých koutů republiky. Ti mu na účet poslali celkem 155 tisíc korun. Policie v Mostě ho na základě provedeného šetření obvinila z přečinu podvodu a stíhá ho na svobodě. Filuta může v případě odsouzení očekávat až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Půjčila si kolo, nevrátila ho, ale prodala

O své jízdní kolo značky Specializet přišel jeden muž z Mostu. Nechal ho uložené u své sestry na balkoně. Odtud kolo putovala ke kamarádce ženy, která si ho zapůjčila z důvodu výletu se svoji dcerou. Když měla kolo vrátit, řekla, že jí bylo odcizeno, když stálo u domu. Policie nakonec šetřením zjistila, že žena, která si kolo zapůjčila, ho následně prodala. Poškozený majitel utrpěl hmotnou škodu ve výši 7 500 korun. Mostečance ve věku 34 let bylo policisty sděleno podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. Jízdní kolo nebylo zajištěno, dle šetření ho zakoupil neznámý muž v jedné mostecké restauraci.


 

Zahrady přilákaly zloděje

Neznámý zloděj vnikl v litvínovské zahradní kolonii na pozemek. Nemusel zdolávat ani plot, ani zámek u branky. Ta byla totiž otevřená. Zatímco obyvatelé zahrady se opalovali, lapka úřadoval u domku, kde na lavičce objevil kabelku. Z ní odcizil peněženku. I když žena spatřila neznámého muže, který odcházel ze zahrady, ten rychle zmizel. Poškozená vzápětí zjistila, že šlo o pachatele, který ji připravil o peněženku s hotovostí a osobními doklady. Případ nyní šetří litvínovská policie.

I druhý případ se stal v litvínovské kolonii. I tam byl okraden poškozený, který byl na zahradě přítomen. Zrovna obdělával záhony, když dostal chuť na cigaretu. Když přišel do zahradního domku, který byl otevřený, marně cigarety hledal. Následně ho čekalo nemilé zjištění, že kromě kuřiva mu zmizela i peněženka, kterou měl v kapse kalhot, které byly přehozené volně přes židli v domku.


 

Nepoctivec si přivlastnil na poště cizí peněženku

Mostecká policie pátrá po neznámém nálezci, který si nepoctivě přivlastnil včera krátce po poledni cizí peněženku. Tu našel na jedné mostecké poště, kde si ji při vyřizování záležitosti u přepážky zapomněla jedna žena z Mostu. Mostečanka portmonku položila na pult vedle sebe a poté odešla. Až cestou domů zjistila, že má nějak lehkou tašku a absenci peněženky odhalila. Okamžitě se na poštovní úřad vrátila, ale peněženku již nenašla. Kromě peněz v ní měla doklady a platební karty. Neznámý pachatel, který se cizího majetku zmocnil, se dopustil trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Peněženka zmizela z kapsy

O svoji peněženku přišel i jeden muž z Litvínova. Navštívil v místě svého bydliště tamní bar. Svoji peněženku měl zastrčenou v kapse kalhot. Seděl u baru a občas místo opustil. Když chtěl zaplatit útratu, zjistil, že portmonku nemá. Chvíli ji hledal, ale neuspěl. Zřejmě ho o ní někdo připravil, aniž by ho poškozený zaregistroval. Muž tak přišel nejen o peníze, ale i o různé osobní doklady a platební karty. Odcizení portmonky nahlásil na policii v Litvínově a hmotnou škodu vyčíslil na částku vyšší jak tři tisíce korun.


 

Most 27. srpna 2013

nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem