Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podpis memoranda s Univerzitou Hradec Králové

KRAJ – Institucionalizace spolupráce nabízí spoustu možností. 

Pondělí 25.9. se stalo významným dnem pro oblast spolupráce mezi Krajským ředitelstvím policie Královéhradeckého kraje a Pedagogickou fakultou Univerzity Hradec Králové. Právě včera totiž zástupci obou institucí podepsali „Memorandum o institucionální spolupráci mezi Krajským ředitelstvím policie Královéhradeckého kraje Memorandum1.JPGdoc. František Vaníček a plk. JUDr. David Fulkaa Pedagogickou fakultou Univerzity Hradec Králové“. Děkan Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové doc. PhDr. MgA. František Vaníček a ředitel krajského ředitelství policie plk. JUDr. David Fulka se při slavnostním aktu shodli, že ve stanovených oblastech bude rozvíjena součinnost, budou vzájemně předávány poznatky a dojde ke zvýšení kreditu obou institucí díky deklarované touze participovat na vědeckých projektech a multitematicky spolupracovat.

Oblasti spolupráce, které memorandum upravuje, jsou následující:

- tvorba a realizace preventivně – informačních a osvětových kampaní;
- bloková či souvislá praxe studentů univerzity;
- podpora vědy a výzkumu.

Jedním z prvních úkolů, který ze setkání vzešel a který byl hojně diskutován, bylo vzájemné předávání zkušeností a metod komunikace s veřejností (náborová kampaň Policie ČR versus oslovování potenciálních uchazečů o studium na fakultě). Zástupci obou institucí se také shodli na velkém potenciálu studentů vysoké školy, který by mohl být využit například při vědeckém výzkumu policejních a kriminalistických témat.

Na úplný závěr byla akcentována ochota Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje participovat na vybraných univerzitních výzkumech spočívající například ve zprostředkování kontaktu na policejní odborníky, kriminalistiky a analytiky zabývající se požadovanými a zkoumanými oblastmi.

por. PhDr. Ondřej Moravčík
26.9.2017; 09:18

Odkazy do noveho okna

Memorandum2

Memorandum2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem