Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podruhé během dvou měsíců připravil svou matku o tisíce korun

ZLÍNSKO: Prověřujeme ho pro zpronevěru.  

Nezvedený syn včera připravil svou matku o více než jedenáct tisíc korun z tržby v jejím baru, které během pár hodin prohrál v automatech. Nyní mu za zpronevěru hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Totéž se stalo už podruhé. Poprvé se stejného skutku dopustil začátkem listopadu loňského roku. Tehdy vzal matce více než devět tisíc korun, které také prohrál.

Zlínští policisté přijali včera kolem třetí hodiny ranní oznámení o krádeži peněz z číšnického fleku v baru v Malenovicích. Dvaapadesátiletá žena, která bar provozuje, měla podezření na svého jednatřicetiletého syna, který jí v provozovně občas vypomáhá. Ve středu odpoledne spočítala tržbu, která činila deset tisíc korun a odešla domů. Její syn v baru obsluhoval až do půl jedenácté večer, poté bar zamknul a odešel do jiného podniku věnovat se své zálibě, hře na automatech. Během chvíle prohrál čtyři stovky, které měl u sebe. Vrátil se proto do baru své matky pro tisíc korun, které po krátké době opět prohrál na automatu. Návrat pro peníze a následná prohra celé částky se opakovala několikrát. Dohromady tak pozbyl v automatech více než jedenáct tisíc korun. Matka se před druhou hodinou ráno probudila, a když zjistila, že syn není doma, tušila, co se stalo. Nebylo to poprvé.

Zlínští policisté muže ze Zlína prověřují pro přečin zpronevěra. Za tentýž skutek třikrát trestanému recidivistovi sdělili již před dvěma měsíci podezření z přečinu zpronevěra s až dvouletou trestní sazbou. Nyní ho opět čeká sdělení obvinění a soudní líčení.

 

 

15. ledna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem