Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podruhé to nevyšlo

LITOMĚŘICE – Zadržen krátce po činu; Zloděj na jezeře; Řídil opilý a bez papírů 

Libochovičtí policisté v pondělí zadrželi 26letého muže i s jeho kořistí krátce po krádeži. Dotyčný muž vnikl v dopoledních hodinách do areálu dětského hřiště na Libochovicku a odcizil zde uložené kovový materiál, jehož hodnota je předmětem dalšího šetření. Místní mladík následoval policisty na policejní stanici, kde se doznal k další krádeži, kterou spáchal předchozího dne. Na Libochovicku se vloupal na pozemek rodinného domu, vytrhal ze země železné sloupky oplocení, dále vylezl na střechu a po rozebrání střešní krytiny vnikl na půdu domu, kde se zmocnil dvou televizních antén. Při odchodu z místa činu svou kořist odhodil nedaleko domu, neboť byl vyrušen místním obyvatelem. V minulosti trestně stíhanému muži sdělili policisté podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za které může jít až na tři roky do vězení.
 

Zloděj na jezeře
Na sklonku uplynulého týdne navštívil jezero u obce Píšťany zloděj. Zmocnil se tří menších plavidel ukotvených u břehu jezera. Hodnota lodí byla vyčíslena na 24 tisíc korun. Po neznámém pachateli pátrají litoměřičtí policisté.
 

Řídil opilý a bez papírů
V pátek krátce po 17té hodině kontrolovali policisté v Lovosicích podezřelého řidiče malého motocyklu. Dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 2,56 a další dokonce 2,60 promile! 40letý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Dalším šetřením bylo zjištěno, že podezřelý není vlastníkem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu motorových vozidel. Poté již následoval policisty, kteří mu na základě zjištěných informací sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákoníku může být dotyčný muž potrestán až ročním vězením, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.
 

Litoměřice, 1. 4. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem