Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podstatné informace úřadům tajila

CHOMUTOVSKO - Nyní je obviněna z podvodu; Opatřil si „čistý“ výpis z rejstříku trestů. 

Z trestného činu podvodu se bude zodpovídat 57letá žena z Jirkova. Na základě své žádosti pobírala od úřadu práce příspěvek na bydlení za účelem hrazení nájemného v bytě v Jirkově. Po pár měsících pobírání příspěvku se z výkonu trestu odnětí svobody do společné domácnosti vrátil manžel zmíněné ženy. Ten podle zjištěných informací pobíral starobní důchod a finančně se tak podílel na chodu domácnosti. Jirkovanka však příslušnému úřadu tuto informaci měla zatajit a dostávala tak více peněz, než jí náleželo.

Po přestěhování do jiného bytu v Jirkově opět dotyčná požádala o výše uvedenou sociální dávku k hrazení nájemného, aniž by uvedla, že sdílí domácnost s manželem.

Žena tak měla neoprávněně na úkor státu získat na sociálních dávkách částku přesahující 46 tisíc korun.

Za spáchání trestného činu podvodu, z něhož byla v důsledku popsaného jednání obviněna, jí u soudu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Opatřil si „čistý“ výpis z rejstříku trestů

Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 50letému muži z Chomutova. Podle zjištění policistů se tento recidivista měl letos v červenci ucházet o zaměstnání v bezpečnostní firmě. Za účelem získání práce si měl opatřit padělaný výpis z evidence rejstříku trestů, ve kterém neměl žádný záznam o odsouzení. Ten pak předložil svému budoucímu zaměstnavateli. Ve skutečnosti však měl muž v rejstříku trestů evidováno celkem 18 záznamů. Bylo mu nejspíš jasné, že s takovou minulostí by práci v této firmě neměl šanci získat. Zaměstnán tedy nakonec byl, ale pravda posléze vyšla najevo.

Nyní tedy čelí trestnímu stíhání. Obviněn byl z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 24. září 2020

vytisknout  e-mailem