Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděl na aukčním serveru

ÚSTÍ NAD LABEM - Obviněný konečně "dodražil". 

Policejní komisař sdělil obvinění 21letému muži z trestného činu Podvodu. Obviněný v několika případech prostřednictvím aukčního serveru vyhlašoval aukce na různou elektroniku, kdy následně od výherců za vydražené zboží vylákal finanční hotovost a toto zboží jim následně buď vůbec nezaslal, nebo zaslal zboží bezcenné. Elektroniku, kterou dražil, nikdy nevlastnil (videokamery, mobilní telefony, notebooky). V některých případech se jednalo pouze o pokus podvodu, protože tam byli kupující opatrnější a nesouhlasili s odesláním finanční hotovosti předem na účet. Obviněný způsobil škodu kolem 15 tisíc korun a v případě, že by všechny obchody dokončil, tak by se škoda pohybovala kolem 55 tisíc korun. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let.

Obviněn z loupeže
Policejní komisař sdělil obvinění 18letému mladíkovi z trestného činu Loupeže. Obviněný minulý týden v městských sadech oslovil chlapce a s výhružkou  „dej mi telefon nebo tě zmlátím“ požadoval po něm vydání telefonu. Chlapec mobil ze strachu vydal, pachatel z něj vyjmul pouze paměťovou kartu a odešel. Obviněný mladík toho má na triku více, ale za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let.

Vloupání do sklepní kóje
Dosud neznámý pachatel se v Mojžíři v ulici Jindřicha Plachty vloupal do sklepní kóje, ze které následně odcizil hliníkové disky s letními pneumatikami. Majiteli tak byla způsobena škoda kolem 10 tisíc korun.

Z návěsu zmizela kola
Neznámý zloděj v době od 15.-21.4. v ulici Přístavní ze zaparkovaného návěsu odcizil dva kola s pneumatikami a přídavná poziční světla nárazníku. Způsobena škoda se pohybuje kolem 35 tisíc korun.

Poškození čelního okna vozidla
Neznámý pachatel v průběhu noci na Severní Terase v ulici Rabasova poškodil čelní okno vozidla Peugot 307 combi. Majiteli tak vznikla škoda kolem 20 tisíc korun.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 22.04.2011

vytisknout  e-mailem