Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděl při sepisování smlouvy

CHOMUTOV - Lup neprodali, Vykradený sklep.... 

Podváděl při sepisování smlouvy
V prodejně s elektronikou požádal o úvěr 33letý muž z Mostu Bečova. Při sepisování úvěrové smlouvy uvedl nepravdivé údaje nejen o svém zaměstnání, ale i o svém příjmu. Částku ve výši 21 tisíc korun vyčerpal, dohodnuté splátky nehradí a je nekontaktní. Za úvěrový podvod hrozí tomuto muži až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Lup neprodali
Čtveřice mužů ve věku 22, 25, 33 a 37 let vnikla na oplocený pozemek trakční napájecí stanice v prostoru nákladního nádraží Chomutov, kde odcizil šest kusů litinových kanálových poklopů. Potřebovali peníze a tak se rozhodli, že lup prodají v nejbližší sběrně druhotných surovin. K tomu již nedošlo, na místě se totiž objevila policejní hlídka a pachatele krádeže zadržela.
 
Vykradený sklep
Na chomutovském sídlišti kdosi vykradl sklep. Zloděj vnikl do prostoru sklepních kójí a z jedné odcizil pánské horské kolo, sluneční brýle a MP3 přehrávač. Majitel vyčíslil škodu na 22 tisíc korun. Po pachateli této krádeže pátrají policejní hlídky.
 
Zadržen při vloupání
Policejní komisař obvinil z pokusu krádeže 22letého muže z Chomutova. V Kostelní ulici si vyhlédl zaparkované nákladní vozidlo, vnikl dovnitř a všechno zde prohledal. Odcizit nestačil nic, neboť se na místě objevil pracovník firmy, které vozidlo patří a muže zadržel. Policisté následně zjistili, že za obdobnou trestnou činnost stál před soudem již v roce 2008, kdy byl odsouzen k nepodmíněnému trestu. Vyšetřování nadále pokračuje. 
 
Bál se matky, lhal
Chomutovští policisté pátrali po mladíkovi, který poblíž dětského hřiště v ulici Matěje Kopeckého napadl 12letého hocha. Ten uvedl, že ho pachatel srazil na zem, z kapsy kalhot vytáhl kartu na autobus a utekl. Policistům se však podařilo zjistit, že k loupeži nedošlo. Poškozený nakonec potvrdil, že si napadení vymyslel. Kartu na autobus ztratil během tří měsíců již podruhé a měl obavy, co mu na to řekne matka. Z uvedeného důvodu bude věc po došetření odložena.
 
19. května 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem