Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podváděl při směně peněz

Policisté z Místního oddělení Vršovice Obvodního ředitelství policie Praha IV pátrají po neznámém muži, který se neoprávněně obohacuje při směně peněžní hotovosti v pobočkách bank či směnáren. 

Používá k tomu jednoduchý a účinný trik, který nemá směnárník šanci odhalit. V neděli dne 28. listopadu 2010 se tento muž pohyboval v pobočce banky na ulici Vršovická v Praze 10, kde měnil Eura za české koruny. Během transakce ale pokladní zmátl natolik, že musela peníze několikrát přepočítávat. V nestřeženém okamžiku poté část peněz odcizil. Způsobil tak škodu bezmála 42 tisíc korun.
 
Policisté z tohoto místního oddělení vyšetřují prozatím jeden tento případ. Mají ale poznatky, že není jediný. Pachatel by se měl pohybovat po území celé České republiky, například na Jičínsku, Strakonicku, a také v Praze. Svým jednáním naplňuje skutkovou podstatu trestného činu podvod, a pokud by byl dopaden, mohl by strávit za mřížemi nejméně dva roky.
 
Policisté mají k dispozici kamerový záznam ze zmíněné banky, na kterém je podezřelý zachycen. Vzhledem k tomu, že se jim jej do současné doby nepodařilo vypátrat, obracejí se na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékoliv poznatky k tomuto muži přijme Policie ČR kdykoliv na tel. čísle: 974 854 101, popřípadě na lince 158, či na kterékoliv policejní služebně.
 
kpt. Bc. Eva Miklíková 23.12.2010
Odkazy do noveho okna

podvodník v bance

podvodník v bance 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem