Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podváděli při žádostech o úvěr

KARLOVARSKO – Uváděli nepravdivé údaje. 

Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality v Karlových Varech sdělili podezření ze spáchání přečinu úvěrového podvodu hned 5 podezřelým.
 
27 letá žena měla v polovině října loňského roku v karlovarské pobočce banky požádat o poskytnutí úvěrového produktu. Úmyslně, s cílem získat tento úvěrový produkt, měla uvést nepravdivé údaje ohledně svého zaměstnání a výši příjmu, a to i přesto, že byla vedena jako uchazečka o práci. Na základě těchto nepravdivých skutečností byla s podezřelou uzavřena smlouva o úvěru a následně jí byly poskytnuty peněžní prostředky ve výši 150 tisíc korun.
 
Obdobný případ řeší kriminalisté i s 37 letou ženou z Karlovarska. Ta měla na stejné pobočce žádat o poskytnutí úvěru ve výši 200 tisíc korun, přičemž měla uvést také nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a o výši příjmu, načež jí byl úvěr schválen. Oběma ženám tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
V dalších třech případech si měli 26 letá žena z Ostrova, 25 letá žena z Lokte a 22 mladík z Chodova požádat u různých prodejců o poskytnutí spotřebitelského úvěru na nákup notebooků, televizoru a mobilního telefonu. Všichni tři podezřelí měli do žádostí uvést nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli. Společnostem tak mohli způsobit škodu přesahující 122 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí 25 leté ženě z Lokte trest odnětí svobody až na pět let. U zbylých dvou případů hrozí podezřelým trest odnětí svobody až na dva roky, pokud se prokáže jejich vina.
 
nprap. Zuzana Týřová
17. 6. 2014

vytisknout  e-mailem