Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděli se smlouvami

LOUNY - Způsobili škodu přesahující 200 tisíc korun. 

Škodu za 254 324 Kč způsobili jisté pojišťovně 43letý muž a 37letá žena z Chomutovska, kteří uzavírali fiktivní smlouvy. V druhé polovině roku 2013, kdy spolu žili jako druh a družka ve společné domácnosti, působili jako pojišťovací zprostředkovatelé jisté společnosti s kanceláří v Lounech. Po předchozí společné domluvě, v úmyslu vylákat z firmy finanční prostředky formou provizí a dalších odměn za spolupráci, uzavřeli bez souhlasu pojistníků celkem 24 fiktivních nebo účelových návrhů na uzavření pojistných smluv na životní pojištění. V pojistných smlouvách uváděli smyšlené údaje o pojistnících a pojištěných, čímž vážně poškodili na právech cizí osoby, tím, že bez jejich vědomí použili jejich osobní údaje, včetně rodných čísel, pro vytvoření předmětných fiktivních smluv o životním pojištění, které následně předložili jednotlivým pojišťovnám. Vystavili je tak riziku postihu ze strany uvedených společností ze nedodržování smluvních podmínek v souvislosti s nehrazením pojistného, jelikož uvedené návrhy a první úhrady pojistného byly pojišťovnou přijaty a odprovizovány. V těchto dnech sdělil policejní komisař obvinění z trestného činu podvodu uvedené ženě, proti jejímu komplici je vedeno trestní řízení jako proti uprchlému. Za tento skutek ukládá trestní zákoník až pětileté odnětí svobody.

Další krádež na koupališti

V neděli byla na lounském koupališti okradena mladá žena. Dosud nezjištěný poberta využil její nepozornosti a z volně odložené kabelky, kterou měla pod lehátkem, jí odcizil peněženku s doklady, platební kartou a penězi. Způsobil jí tím škodu za 700 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají. 

Policisté nabádají občany, aby na své věci byli maximálně opatrní, měli je neustále pod kontrolou a nebrali si na koupaliště žádné cennosti, o které by mohli přijít.
 
Několik zásadních rad:
  • neberte  s sebou cenné věci ( vyšší částky peněz, platební karty, nepotřebné doklady apod.)
  • před odchodem z deky či lehátka zakryjte odložené věci vhodným způsobem, aby zbytečně nepoutaly pozornost
  • požádejte  souseda, aby vám věci pohlídal
  • využijte úschoven, skříněk či trezorů, do kterých uložíte své cennosti - dejte pozor na klíček od skříňky
  • nenechávejte  cenné věci, doklady, kamery, fotoaparáty, mobilní telefon, kabelku, peněženku a jiné ve vozidle zaparkovaném u koupaliště - hrozí riziko vloupání

Nenechaví lidé jsou všude, tak jim nedávejte šanci a příležitost!

Ze zahrady zmizel skútr

Policisté šetří krádež skútru, který v minulých dnech zmizel ze zahrady v obci Stradonice. Zloděj překonal visací zámek řetězu vstupní branky vnikl dovnitř a motorku, která v té době byla nepojízdná a bez baterie, odcizil. Poškozený škodu vyčíslil na 12 100 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po zloději pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. srpna 2015

 

vytisknout  e-mailem