Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvádí na internetu

Český Krumlov – Kriminalisté oddělení hospodářské kriminality pracují na odhalení pachatele, který podvádí na internetu. 

Pachatel od prosince 2011 do ledna 2012 se zištným záměrem vylákat finanční prostředky a v podvodném úmyslu zboží nedodat, reagoval na zveřejněné inzeráty různých žadatelů žádajících o nákup zboží prostřednictvím internetového portálu.
 
Zkontaktoval celkem pět poškozených žadatelek, kterým postupně nabídl k prodeji dětské kočárky různých značek, za částky od 1 250 Kč do 4 000 Kč s poštovným a balným. Poškozené na nabídku přistoupily a dle obdržených pokynů od prodávajícího mu zaslaly výše uvedené částky. Zboží ani zaslané peníze však do současné doby neobdržela ani jedna z žen.
 
Pachatel také se stejným zištným záměrem vylákat finanční prostředky a v podvodném úmyslu zboží nedodat, nabízel k prodeji prostřednictvím internetového portálu mobilní telefon, který vydražil za cenu 8 900 Kč s poštovným a balným poškozený 41letý muž. Také on dle obdržených pokynů zaslal v lednu 2012 ze svého bankovního účtu výše uvedenou částku, přičemž zboží ani zaslané peníze do současné doby neobdržel.
 
Kriminalisté se případem intenzivně zabývají a zjišťují další poškozené osoby. Způsobená škoda byla pro zatím vyčíslena na 21 750 Kč.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
2. března 2012

vytisknout  e-mailem