Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Podvedená seniorka

Přerov - Z důvěřivé paní vylákali podvodníci 55 tisíc korun.  

Na svoji důvěřivost doplatila 88 letá seniorka z Přerovska. Včera v odpoledních hodinách ji na jedné z ulic v Přerově oslovily dvě jí neznámé osoby – muž a žena, kteří se dotazovali na cestu k nemocnici. Paní jim ochotně poradila, nasedla s nimi do auta a cestu jim ukázala. Před nemocnicí však muž začal tvrdit, že má zdravotní problémy s dolními končetinami, musí na operaci a nutně potřebuje peníze. Nemá však požadovanou částku a zda mu paní zbývající část peněz nepůjčí. Mělo se jednat o tři tisíce. Seniorka souhlasila a odjela s nimi do místa svého bydliště. Muž však neustále zvyšoval potřebnou částku, až ní nakonec vymámil 55 tisíc korun. Policisté na případu intenzivně pracují a po pachatelích pátrají. Zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za který pachatelům, v případě jejich zjištění, hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.
 
Podle popisu poškozené paní se mělo jednat o muže snědší pleti, silnější postavy a ženu světlé pleti, s vlasy ostříhanými na mikádo a oblečenou do barevných šatů.
 
 Policie ČR opět apeluje na občany, aby byli obezřetní při kontaktu s cizími lidmi. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, jak se dostat k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást. Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do bytu.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

8.8.2013

vytisknout  e-mailem