Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvedené seniorky

Pražští kriminalisté prošetřují hned dva případ, kdy neznámí pachatelé podvedli seniorky a připravili je při tom o desetitisíce. 

K prvnímu případu došlo v úterý v Praze 4. Devětaosmdesátiletou ženu oslovil telefonicky neznámý muž, který poškozené tvrdil, že jeden z jejích rodinných příslušníků má problémy, k jejich vyřešení potřebuje finanční hotovost. Zároveň se nabídl, že peníze u důvěřivé ženy vyzvedne a předá je. Seniorka následně ochotnému muži vydala hotovost čtyřicet tisíc korun, kdy poté zjistila, že se popisovaná situace nezakládá na pravdě.
Druhý případ se odehrál včera v Praze 7. Tentokrát si podvodníci vybrali za oběť šestaosmdesátiletou ženu. Tu na ulici oslovila neznámá žena s legendou, že je z jiné země, nemá českou měnu, ale potřebuje zaplatit u lékaře. Důvěřivá seniorka ve snaze pomoci pozvala ženu a jejího partnera k sobě domů, kde jim chtěla se svízelnou situací pomoci. „Odměnou“ za její dobrácké chování jí bylo, že ji dvojice pachatelů připravila o sto tisíc korun, což poškozená zjistila až následně.
Oba případy nyní prošetřují příslušní policisté pro podezření z trestného činu podvod.

kpt. Mgr. Tomáš Hulan 27. 7. 2011

vytisknout  e-mailem