Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvedený senior

a další zprávy ze dne 14. - 17.11.2008. 

Podvodné jednání

Dva dosud neznámí pachatelé – muž a žena oslovili na ulici v Prostějově staršího muže (1926), aby jim ukázal cestu do nemocnice a pod záminkou nouze požádali o půjčku 30 000,- Kč. Pachatelé řekli, že nemají u sebe české koruny, pouze cizí měnu, kterou ponechají poškozenému jako zálohu do odpoledne, než peníze vrátí. To však neučinili. Poškozený později zjistil, že v tašce se nachází pouze smotek papíru. O své peníze tak přišel.

Vloupání do rodinného domu

Neznámý pachatel se vloupal do rodinného domu v obci Vícov. Uvnitř domu vše prohledal a odcizil peněženku s finanční hotovostí a dále odcizil peníze uložené v jedné z místností. Majitelce vznikla škoda v celkové výši 108 000,- Kč.

Vloupání do prodejního stánku

Neznámý pachatel se vloupal do prodejního stánku s pečivem na ulici Za Drahou v Prostějově a odcizil různé zboží. Jednalo se o cukrovinky a doplňkový sortiment. Škodu majitel uvádí ve výši 4 500,- Kč.

Krádež pokladny

Dosud neznámý pachatel odcizil příruční kovovou pokladnu ze skladu sokolovny v obci Přemyslovice. Ke krádeži došlo v době konání taneční zábavy. V pokladně byla uložena finanční hotovost ve výši 25 000,- Kč.

Vloupání do vozidla

V obci Vranovice – Kelčice se neznámý pachatel vloupal do vozidla Seat Toledo zaparkovaného na parkovišti u motorestu. Z auta odcizil autorádio s CD přehrávačem, pánskou koženou bundu, mobilní telefon a látkový batoh s věcmi. Celková škoda vzniklá vloupáním je vyčíslena na 20 900,- Kč.

Krádež přívěsu

Neznámý pachatel odcizil nákladní valníkový přívěs, který majitel odstavil pro defekt u hlavní cesty před obcí Němčice nad Hanou. Majiteli vznikla škoda 14 000,- Kč.

Krádež peněženky

Neznámý pachatel na parkovišti před obchodním domem na ulici Okružní v Prostějově odcizil poškozené ženě peněženku, kterou měla uloženou v kapse bundy. Ženě vznikla škoda 3 600,- Kč

vytisknout  e-mailem