Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvedl několik zdravotních pojišťoven

PRAHA VENKOV – VÝCHOD - Vyslechnuto bylo téměř 3000 svědků.  

Kriminalisté Prahy venkov – VÝCHOD sdělili obvinění sedmapadesátiletému muži ze spáchání pokračujícího trestného činu podvod.

Lékař se nejméně od roku 2011 po dobu tří let obohatil a úmyslně uvedl v omyl několik zdravotních pojišťoven. Vykazoval lékařské úkony na pacienty, které nikdy nevyšetřil, nebo úkony jiného charakteru.

Policisté počátkem roku 2013 získali poznatek, který začali okamžitě prověřovat. Na začátku prověřování byly provedeny domovní prohlídky, při kterých byla zabavena počítačová technika. Policisté provedli výslechy téměř 3000 svědků, při nichž jim pomáhali kolegové i z jiných součástí v rámci celé České republiky.

Případ je zejména časově náročný, neboť dat je velké množství. Kriminalisté musejí porovnat data ze zabavených počítačů s údaji pojišťoven a výpověďmi pacientů. Částka jednotlivých vykazovaných úkonů se pohybuje v řádu několika desítek korun. Zatím se škoda vyšplhala na 200 000,- Kč. Už nyní můžeme říci, že škoda se vyšplhá až k milionu korun a obvinění bude rozšířeno. V současné době muži hrozí trest odnětí svobody ve výši jeden rok až pět let.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
 P ČR Praha venkov - VÝCHOD

23. června 2015

 

vytisknout  e-mailem