Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podvedli seniory

VELKÉ DVORCE - Podvodníci vylákali ze seniorů desítky tisíc korun. Kriminalisté mají k dispozici identikity podezřelých. Poznáte je? 

     Policisté obvodního oddělení Bor u Tachova ve spolupráci s tachovskými kriminalisty provádějí šetření k případu podvodného jednání, ke kterému došlo dne 14. října 2014 v době od 12:15 hodin do 13:00 hodin na silnici č. 605 v obci Velké Dvorce. Dvaasedmdesátiletou ženu oslovil německy hovořící řidič blíže nezjištěného osobního automobilu typu sedan světlé barvy a požádal ji, zda si u ní může zaparkovat vozidlo. Seniorka s tím souhlasila. Následně blíže nezjištěná spolujezdkyně z tohoto vozidla požádala seniorku o přístup na toaletu v domě, s čímž opět ona souhlasila. Poté neznámý muž a žena z důvodu nutnosti odtahu jiného porouchaného vozidla vylákali od seniorky a jejího osmdesátiletého manžela finanční hotovost ve výši 48 tisíc korun. 
    
     K popisu pachatelů bylo zjištěno, že  muž byl ve věku 45 až 50 let, výšky 165 až 170 centimetrů, zavalité postavy. Měl kulatý obličej, bílou pleť, na sobě měl hnědý klobouk a hnědo šedý obnošený oblek. Mluvil převážně německy a snažil se hovořit i česky. 

     Neznámá žena byla Romka světlejší pleti, ve věku maximálně 40 let, 165 až 170 centimetrů vysoké zavalité postavy, měla velmi kulatý a silný obličej (obézní), vysoké a široké čelo, odbarvené blond vlasy na ramena, oblečena byla do hnědočervených šatů, u krku látkový límec s dlouhým vlasem černé barvy (imitace kožešiny). Žena hovořila rovněž německy a částečně řeč doplňovala českými slovy. Osobním vozidlem přijeli  do Velkých Dvorců ve směru od obce  Přimda.

     Kriminalistům se podařilo sestavit identikity podezřelého muže a podezřelé ženy. Tímto žádáme veřejnost o informace v případě, že by osoby na identikitech někdo poznal a byl by schopen sdělit skutečnosti, které by vedly k jejich vypátrání. Občané se se svými poznatky mohou obrátit osobně na policisty obvodního oddělení Bor u Tachova, nebo zatelefonovat na číslo 974 337 720, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Mgr. Dagmar Brožová
22. října 2014
 

Odkazy do noveho okna

Identikit - muž

Identikit - muž 

Detailní náhled

Identikit - žena

Identikit - žena 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem