Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podvod

Způsobená škoda 50 tisíc korun 

     V přesně nezjištěné době byla minulý týden v Rokycanech v Kozlerově ulici podvedena 89 letá seniorka. Za důchodkyní přišla minulý týden, někdy po Velikonocích v rozmezí 10. až 13. dubna 2012, žena, která se představila jako pracovnice "národního výboru". Jako záminku k pozvání do bytu poškozené uvedla, že jde zkontrolovat údaje na občanském průkazu a předat finance k jejím blížícím se narozeninám. Nic netušící žena ji k sobě pozvala. Pak došlo na směnu peněz, jelikož měla být předána finanční částka 400 korun a "pracovnice výboru"  potřebovala vrátit stokorunu. Poškozená tak před touto cizí osobou odhalila místo, kde má uschovány finance. Nazpět však potřebnou bankovku neměla, tak se žena odporoučela s tím, že jí finance budou zaslány. Ztrátu svých úspor ve výši 50 tisíc korun zjistila až tento týden, když se je marně pokoušela nalézt. 
    
     Šetřením případu se nyní zabývají policisté z rokycanské služby kriminální policie a vyšetřování, kteří jednání pachatelky kvalifikovali jako podvod. Z prvotních informací prozatím vyplývá, že v inkriminovanou dobu mohla navštívit  ještě další osoby. Proto žádají  svědky, kteří by mohli poskytnout k popsanému případu důležité informace, popřípadě se mohli vyjádřit k popisu neznámé podezřelé ženy, která se někdy po Velikonocích pohybovala v bytové zástavbě v Kozlerově ulici v Rokycanech, nebo  okolí, nechť se přihlásí na linku 158.

     V rámci  prevence kriminality probíhá i na Rokycansku projekt realizovaný ve spolupráci s KÚ Plzeňského kraje "Bezpečí pro seniory", při kterém je právě tato věková kategorie nejenom na shora popsaná rizika běžného života upozorňována (viz souvislosti).

nprap. Bc. Jana Tomková
18.4.2012

vytisknout  e-mailem