Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvod

SOKOLOVSKO – Okradli úřad práce. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti 21 leté ženě a 23letému muži. Oběma sdělili obvinění ze spáchání přečinu podvodu ve formě spolupachatelství.

Žena měla na úřadu práce doložit doklad o výši příjmu svého druha, který toto potvrzení podepsal a stvrdil, že v 1. i 2. čtvrtletí roku 2014 neměl žádný finanční příjem, ačkoliv si byli oba vědomi, že se tato informace nezakládala na pravdě, neboť za toto období obdržel muž za nalezený a odevzdaný kovový odpad ve sběrně druhotných surovin desítky tisíc korun. Na základě této nepravdivé informace jim úřad práce stanovil měsíční příspěvek na bydlení, který jim byl následně vyplacen, ačkoliv na něj neměla nárok.

Za stejné období si také obviněná požádala o příspěvek na živobití a to "Prohlášení k žádostem o dávky hmotné nouze". I v tomto případě uvedla, že nemají se svým druhem žádný ostatní příjem.

Celkem tak žena obdržela neoprávněně z úřadu práce částku přesahující 48 000 Kč. V případě prokázání viny mohou být oba obvinění odsouzeni až ke dvěma letům odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
12. 1. 2016

vytisknout  e-mailem