Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podvod

ROKYCANY - Seniorský pár připravil pachatel o 70 tisíc korun 

     Včerejšího dne 25.4.2013 mezi 9 a 10 hodinou dopoledne došlo v Rokycanech k podvodnému jednání zatím neznámého pachatele. Ten si za svoji "oběť" vybral důvěřivého 74letého seniora a jeho maželku. Legendu, kterou pro podvedení manželského páru pachatel využil, jsme již několikrát veřejnosti popisovali. Seniory telefonicky kontaktoval, přičemž se vydával za vnuka, a uplakaným hlasem je požádal o zaplacení 70 tisíc korun za dopravní nehodu, ke které mělo tohoto dne dojít. Peníze si však sám převzít nemohl a tak uvedl, že si částku vyzvedne jeho kamarád. Senioři  ve svém bydlišti předali ještě téhož dne 70 tisíc korun cizímu muži. Podezření, že by se mohlo jednat o podvod, měli senioři až po odchodu neznámého muže, proto pravému vnukovi zatelefonovali a zjistili, že k žádné nehodě nedošlo.
     Případ nyní šetří vzhledem k výši způsobené škody policisté rokycanské služby kriminální policie a vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu podvodu.
     Opětovně bychom chtěli veřejnost varovat. Pachatelé popsané trestné činnosti si vybírají seniory účelově. Využívají  jejich důvěřivosti, ochoty pomoci, snažšího navazování kontaktu s nimi  i jejich nízké obezřetnosti. Legendy, které ke spáchání protiprávního jednání využívají jsou obdobné - žádost o vodu do vozidla, nabídka různého levného zboží, či služeb, telefonáty příbuzných a žádost o půjčky, vracení různých přeplatků, obdarování od různých institucí apod. .

nprap. Bc. Jana Tomková
26.4.2013

vytisknout  e-mailem