Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvod

SOKOLOVSKO – Škoda přesahuje 200 000 korun.  

Kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinu podvodu 47 letému muži ze Šumperska. Ten měl v několika případech v celé České republice s cílem obohatit se a práce neprovést, vystupovat jako podnikající fyzická osoba. V období od prosince roku 2012 do června roku 2013 měl z několika poškozených vylákat zaplacení finanční zálohy na dodávku plastových prvků a doplňků plastových oken. Poškozené osoby měly muže kontaktovat na internetu přes inzerát, kdy poté spolu měli sepsat smlouvu o dílo. Obviněný se měl zavázat zahájit práce do 5 - 7 týdnů od podpisu smlouvy. Dodávku prvků a doplňků však neprovedl a zaplacenou zálohu si měl ponechat pro svoji potřebu.
 
K poslednímu případu došlo na konci června letošního roku v obci Loket. Osmatřicetiletá žena měla obviněného kontaktovat na základě jeho podané inzerce na internetu. Obviněný muž z ní měl vylákat finanční hotovost necelých 50 000 korun na dodávku plastových prvků a doplňků.
 
Celkem tak svým jednáním měl způsobit škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 200 000 korun. V případě prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Kateřina Krejčí
1. 7. 2014

vytisknout  e-mailem