Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod a krádeže

Podvod a krádeže 

Mladý muž (1983) z Písku si měl od března letošního roku podvodně vydělávat. Na různých místech v Písku prodával poškozeným kapalinu, kterou vydával za motorovou naftu. Z odborných vyjádření, která si nechali policisté vypracovat, vyšlo najevo, že se jednalo o směs petroleje, benzinu a vody. Obviněný měl vědět, že se nejedná o motorovou naftu.
 
Tímto jednání podvedl na dvě desítky poškozených. Ti, kteří kapalinu do nádrží vozidel natankovali, řešili poškození palivové soustavy. Někteří si všimli, že s naftou není něco v pořádku dříve, než ji nalili do nádrží.
 
Další čin, který měl spáchat, je krádež čtyř prázdných sudů od piva ve dvoře jedné z píseckých restaurací dne 1. července 2011.
 
Muž měl také s dalším obviněným (1984) v červenci 2011 krást v obci Tálín, kde odcizili osm hliníkových disků bez pneumatik. Dále měli odcizit v obci Držov vrak osobního automobilu značky Peugeot, který zpeněžili v kovošrotu. Ve Svatonicích měli odcizit dokonce sedm nepojízdných vozidel, které také prodejem zpeněžili.
Do Tálína se dne 18. července vrátili, chtěli odcizit deset autovraků, které naložili na nákladní automobil, při tomto jednání byli přistiženi svědkem.
 
Způsobená škoda činí bezmála 250 000 korun.
 
Na případu spolupracovali policisté z obvodních oddělení Písek, Zvíkovské Podhradí, Protivín i písečtí kriminalisté.
 
Včerejšího dne zahájili trestní stíhání obou mužů a pokračují ve vyšetřování.
 
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
8. září 2011

vytisknout  e-mailem