Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod a zpronevěra

Český Krumlov – Kaplice – Českokrumlovští kriminalisté oddělení hospodářské kriminality obvinili dva lidi ze zpronevěry a z podvodu. 

Obviněná 38letá žena z Kaplice od května 2008 do února 2010, jako osoba zmocněná k nakládání a disponování s peněžními prostředky na účtu poškozeného společenství vlastníků bytů, provedla neoprávněně prostřednictvím 25ti hotovostních výběrů na pobočce v Kaplici z tohoto účtu, výběr částky v celkové výši přesahující 331 tisíc korun. Peníze následně použila pro svoji potřebu.
 
Obviněná dále v květnu 2008, podvodným způsobem, s úmyslem opatřit si neoprávněný majetkový prospěch, vylákala od pracovnice nejmenovaného úřadu, s dispozičním právem k účtu poškozeného společenství finanční částku ve výši 50 000 Kč. Ženě totiž předložila smyšlený dokument potvrzující záměr realizace havarijních oprav dvou balkonů v jednom z domů. Tento smyšlený dokument si opatřila po předchozí vzájemné dohodě s druhým obviněným, 54letým mužem. Na podkladě těchto smyšlených údajů došlo k bezhotovostnímu převodu finanční částky ve výši 50 000 Kč z účtu poškozeného společenství na účet založený k tomuto účelu obviněným mužem. Dle předchozí dohody muž peníze vyzvedl v hotovosti a předal je ženě. Ta takto získané finanční prostředky pak obviněná použila pro svoji potřebu.
 
Způsobená škoda tak byla vyčíslena na částku přesahující 351 tisíc korun.
 
Dne 27. května 2011 bylo obviněným předáno usnesení o zahájení trestního stíhání.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
30. května 2011

vytisknout  e-mailem