Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod na internetu

J.Hradec – Dačice- Zaplatila pračku, nemá nic.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Dačičtí  policisté pátrají po dosud neznámém pachateli přečinu podvodu, který  dne 18. prosince 2018, inzeroval  na internetovém portále www.whiteelktro.cz prodej automatické pračky  Gorenje W7523 v hodnotě 6 490 korun.  Na tento inzerát zareagovala mladá žena  z obce na Dačicku, která se rozhodla, že pračku koupí. Poté zaslala peníze právě dne 18. prosince 2018 předem prostřednictvím internetového bankovnictví  na účet pachatele, avšak do současné doby nebyla i přes e-mailovou urgenci automatická pračka doručena. Prodejce je nyní nekontaktní a poškozený, z jehož účtu peníze odešly nemá  do dnešního dne ani již zaplacenou pračku  ani své peníze.

 Podvodů  na  internetových  portálech stále přibývá!

Jindřichohradecká policie doporučuje: Než se rozhodnete pro koupi prostřednictvím internetového portálu, vyhledejte  časový úsek, po který je prodejce zaregistrován na příslušném inzertním portálu.

Nezasílejte peníze předem, ale až na základě dobírky při převzetí požadované zásilky!!!

Podvody páchané prostřednictvím internetu mají vzestupnou tendenci, jejich zadokumentování je mnohdy velmi složité. Rovněž tak je nelehký úkol policie, aby pachatele této trestné činnosti vypátrala a v rámci úkonů trestního řízení i obstarala důkazní materiál, který jej z jeho páchaných skutků usvědčí.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

15. ledna 2019

vytisknout  e-mailem