Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvod přes internet

CHEBSKO – Zfalšoval identitu i potvrzení o platbě. 

Jednadvacetiletému muži sdělil 25. 10. 2016 kriminalista z Oddělení hospodářské kriminality v Chebu obvinění pro přečin podvodu.

Obviněný měl letos v létě na sociální síti a jinde na internetu vystavit inzerát pod profilem své přítelkyně. V inzerátu nabízel odkoupení virtuálních zbraní do počítačové hry. Na jeho nabídku zareagoval poškozený a nabídl ke koupi zbraň za částku 5 700 Kč. Mladík vytvořil falešné potvrzení o provedení elektronického převodu peněz a s číslem občanského průkazu své přítelkyně poslat tyto informace poškozenému na společný chat. Na základě falešného potvrzení převedl poškozený zbraň ze svého herního účtu na herní účet obviněného. Aby obviněný vzbudil důvěru u poškozeného, tak si pro tento konkrétní obchod za účelem zastření skutečné totožnosti změnil název svého herního účtu na jméno své přítelkyně.

Obviněný muž do současné doby dlužnou částku 5 700 Kč poškozenému neuhradil. Navíc předmětnou zbraň prodal třetí osobě za částku necelých 4 300 Kč. V případě odsouzení hrozí obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
26. 10. 2016

vytisknout  e-mailem