Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podvod při rozměňování bankovek

KLATOVY - V prodejně dva pachatelé koupili zboží a jeden žádal směnit bankovku. Upozornění pro občany i prodávající. 

       Policisté na obvodním oddělení v Klatovech koncem měsíce ledna letošního roku přijali oznámení o odcizení finanční hotovosti. Policisté zjišťují totožnost dvou neznámých mužů, kteří se dne 26. ledna letošního roku v odpoledních hodinách dopustili podvodu při směně peněz v prodejně.

      V Klatovech v uvedený den kolem šestnácté hodiny přišel muž do prodejny na ulici Domažlické. Zákazník ve věku okolo 40 let s tmavou čepicí na hlavě chtěl zakoupit zboží a prodavačka muži poradila s výběrem. Následně přišel do prodejny další muž ve věku okolo 50 let, který si také vybral zboží.

    Muži přešli k pokladně, zaplatili a následně si mezi sebou začali měnit peníze s tím, že mají mezi sebou dluh. Starší muž z obchodu odešel a u pokladny zůstal pouze muž v čepici a požadoval od obsluhy směnit bankovky. Po jejich odchodu obsluha prodejny zjistila, že v pokladně chybí finanční hotovost. Při manipulaci s bankovkami a jejich směňování pachatel využil chvilkové nepozornosti obsluhy a odcizil peníze. 

 DOPORUČENÍ:

     Chceme připomenout občanům i prodávajícím, aby rozměňování bankovek prováděli se zvýšenou pozorností.

Občané, při směně peněz na veřejných prostranstvích buďte opatrní, protože neznámá osoba Vás oslovuje s cílem odcizit finanční hotovost. Pachatelé záměrně vyvolávají chaotickou situaci dokáží využít chvilkové nepozornosti, aby nenápadně odcizili peníze a z místa odejdou. Může se jednat i o předem připravené scénky více osob.

      Upozorňujeme tímto na podezřelé pachatele, protože se mohou vyskytovat i v jiných místech a dopouštět se další trestné činnosti.

 

 

nprap. Ladmanová Dana

15. února 2017

 

vytisknout  e-mailem