Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvod při směňování peněz ve dvou případech

KARLOVARSKO – Obsluhu uvedli v omyl, přišli o 20 tisíc korun.  

Policisté z Obvodního oddělení v Karlových Varech hledají dva pachatele, kteří se měli dne 17. ledna 2017 dopustit podvodného jednání v Karlových Varech v jedné místní herně.

Do té přišli dva muži kolem 12:30 hodin. Přistoupili k baru a po obsluze požadoval jeden z mužů rozměnit sumu 10 tisíc korun na menší bankovky. Barmanka mu peníze rozměnila, muž si je převzal a poodstoupil od baru. K baru následně přistoupil druhý z mužů a chtěl také rozměnit bankovky, tentokrát menší bankovky na větší. I tomuto muži barmanka vyhověla. Muž se však zřejmě s takto rozměněnými penězi nespokojil a požadoval další a další různé měnění bankovek. Při tom neustále něco hovořil, čímž obsluhu po chvíli uvedl v omyl, a ta poté ztratila nad financemi kontrolu. Tímto jednáním se jim podařilo od obsluhy podvodně vylákat 8 tisíc korun. Poté společně odešli z provozovny pryč.

video zde

K popisu pachatelů barmanka uvedla, že se jednalo o dva muže, kdy jeden z nich mohl být tak 170 cm vysoké postavy, měl tmavší krátké vlasy, ve věku zhruba 35 – 40 let. Na sobě měl zimní bundu zelené barvy s kapucí a modré džínové kalhoty. Byl bez vousů a hovořil plynule česky. Pravděpodobně měl zlatý zub, jelikož se mu při mluvení v ústech blýskal.

Druhý muž byl vyšší, tak kolem 185 – 190 cm vysoký, tmavší pleti, ve věku cca 35 – 40 let. Vlasy měl tmavé střižené na krátko a hovořil plynule česky. Na sobě měl modrou zimní bundu, tmavé kalhoty a okolo krku modrou šálu.

Obdobný případ se stal o den později i v Ústeckém kraji, a to konkrétně v Lovosicích. Zde zřejmě ti stejní muži využili nepozornosti barmanky v místní herně a při rozměňování bankovek jí odcizili 12 tisíc korun.

V případě jakýchkoliv informací k těmto hledaným mužům, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu. Obsluhy heren a barů upozorňujeme na větší obezřetnost při podobném rozměňování peněz.

nprap. Zuzana Týřová
24. 1. 2017

Odkazy do noveho okna

Herna Lovosice.

Herna Lovosice. 

Detailní náhled

Herna Lovosice.

Herna Lovosice. 

Detailní náhled

Herna Lovosice.

Herna Lovosice. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem