Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod s blankosměnkou

České Budějovice - Muž podvedl pivovar, kdy padělal podpis na důležité listině. 

V polovině  července zahájili jihočeští kriminalisté, specialisté z Odboru hospodářské kriminality, trestní stíhání 39 letého muže z krajského města, pro naplnění skutkové podstaty zločinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, spáchaného v jednočinném souběhu s přečinem Podvod.

Ten v měsíci březnu 2017 padělal vlastní směnku vystavenou ve formě blankosměnky na řad jednoho z českých pivovarů tím, že na směnce napodobil podpis osoby uvedené jako ručitel za výstavce, kdy předmětná směnka měla sloužit k zajištění závazků výstavce směnky vyplývajících ze smlouvy o zajištění reklamních a propagačních služeb a směnečný závazek obou směnečných dlužníků byl podmínkou pro uzavření této smlouvy a následné zaplacení ceny za reklamu ve výši 200.000,- Kč. Tuto částku, která mu byla poslána na účet, použil pro svoji potřebu, čím zástupce pivovaru uvedl v omyl. 

V úterý si muž převzal z rukou kriminalistů usnesení o zahájení trestního stíhání z výše uvedených skutků. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

20. července 2017

vytisknout  e-mailem