Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvod s mobily

TEPLICKO - Telefony prodal a za služby nezaplatil; Kradl zboží v obchodech; Muž se vyhýbal vězení. 

Podvod s mobily

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 33letý muž, který je podezřelý, že s úmyslem výdělku uzavřel se společností prodávající mobilní telefony šest smluv na odebírání mobilních služeb, v rámci kterých dostal telefony za zvýhodněnou cenu.  Při podpisu smluv uhradil zálohu na služby, všechny přístroje obratem prodal a za poskytnuté telekomunikační služby nic nezaplatil.

     O dva dny později ve stejné prodejně získal totožným způsobem další čtyři mobily, které opět prodal. Poškozené společnosti způsobil na deseti odebraných telefonech škodu téměř 52 tisíc korun a na neuhrazených telekomunikačních službách škodu přes 18 tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Kradl zboží v obchodech

     Až na tři roky by mohl soudce poslat do vězení 21letého recidivistu, který v teplických obchodech krade zboží. Muž, který má za sebou i přes nízký věk už šest odsuzujících rozsudků, je podezřelý, že v uplynulých několika dnech odcizil nejméně ve třech prodejnách jídlo, kosmetiku a alkohol v celkové hodnotě přes sedmnáct tisíc korun. Muž si na služebně převzal sdělení podezření z přečinu krádeže zatím je vyšetřován na svobodě.

Muž se vyhýbal vězení

     Policisté z teplické hlídkové služby v noci z pondělka na úterý kontrolovali 27letého muže, při jehož lustraci zjistili, že je na něj soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Po provedení všech nezbytných úkonů byl muž eskortován do teplické věznice.

     Od začátku letošního roku policisté na Teplicku vyhlásili pátrání po 254 osobách, nejvíce bylo hledaných, na které byl vydán příkaz k zatčení (73 osob) a na 25 lidí byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. V jednatřiceti případech se jednalo o pohřešované osoby, které se nám všechny podařilo vypátrat.

18. srpna 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem