Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvod s telefony

LOUNY - Dva nové mobily vyměnil za staré 

Podvodným způsobem přišel minulý rok k novým mobilním telefonům 39letý muž z Lounska. Tehdy jako zaměstnanec pošty objednal na fiktivní jméno, cestou internetu, mobilní telefon zn. Nokia N85 v hodnotě 10 574 Kč. Během poštovní přepravy, kterou zajišťoval v rámci pracovní náplně, provedl výměnu nového telefonu za jiný, bezcenný mobil zn. Samsung E1070. Toto podvodné jednání zopakoval za několik týdnů podruhé. V dalším případě objednal na dobírku mobilní telefon zn. Nokia 5610XMB v hodnotě 5 879 Kč a opět jej během přepravy vyměnil za bezcenný mobil zn. Motorola W208. Nevyzvednuté balíčky, zaslané na fiktivní jméno, se tak vrátily k původnímu prodejci, který je po zjištění obsahu u České pošty reklamoval. Poštovnímu úřadu tak podvodník způsobil škodu včetně poštovného v částce 16 699 Kč. Za toto jednání byl v těchto dnech uvedený muž obviněn z trestného činu podvodu. Trestní zákon stanoví za tento skutek až dvouletý trest odnětí svobody.

Ve sběrně kradl měď

Z pondělí na úterý překonal oplocení areálu sběrných surovin v Žatci 27letý tamní mladík. V objektu si přisvojil  odstavenou káru a na ní pak naložil téměř 100 kg mědi, kterou odcizil po vypáčení zámku z kontejneru s barevnými kovy. Při této krádeži byl však vyrušen vedoucím výkupu a pracovníkem bezpečnostní agentury a předán policistům. Ti mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. 

Dopaden zloděj kabelky

Policisté objasnili krádež kabelky v Postoloprtech, kterou v neděli časně ráno odcizil tehdy neznámý pachatel na Marxově náměstí 41leté ženě přímo z ramene a utekl. Poškozená měla v kabelce doklady a peníze, vše v celkové hodnotě 6 250 Kč. Ze zloděje kabelky se vyklubala 19letá dívka, které již policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili obvinění z trestného činu krádeže. Na objasnění případu se kromě postoloprtských policistů podíleli i lounští kriminalisté.

Z bytu zmizely peníze a vkladní knížka

V úterý dopoledne vnikl násilím do jednoho bytu v domě na Peruci neznámý pachatel. Odcizil finanční hotovost ve výši několika tisíc korun a také vkladní knížku, na které bylo uloženo několik desítek tisíc korun. Policisté po pachateli pátrají, věc šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškozování cizí věci.

 Louny, 27. ledna 2010 

vytisknout  e-mailem