Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvod ve sběrně druhotných surovin

JIČÍNSKO - Místo železa prodali muži štěrk 

ilustrační foto                                         ilustrační foto
Primitivní, leč účinnou fintu, jak lehce přijít k penězům, vymysleli a následně zrealizovali dva vykutálení podvodníci v Nové Pace.
 
V  pondělí 21. ledna krátce po čtrnácté hodině přivezli do sběrny druhotných surovin na stavebním kolečku železný šrot, který nejdříve zvážili a poté v zadní části objektu vysypali na hromadu. Následně odešli do kanceláře, kde jim pracovnice za 99 kilogramů železa vyplatila 465 korun. V té chvíli ještě netušila, že ji muži podvedli.
 
Až po jejich odchodu zjistila, že měli na kolečku naloženo jen 73 kilogramů železa. Zbylých 26 kilogramů byl štěrk, který spolu s železem vysypali na hromadu.
 
Policisté na základě provedeného šetření zjistili, kdo za touto fintou stojí. Jedná se o sedmatřicetiletého muže z Novopacka a jeho známého. Oba za přestupek proti majetku čeká ve správním řízení „tučná“ pokuta. Navíc budou muset nepoctivě vydělané peníze vrátit.
 
Obdobný případ řešili novopačtí policisté i na konci loňského roku. Tehdy jednadvacetiletý mladík odcizil ve sběrně druhotných surovin deset kilogramů železa, které přehodil přes plot a poté odvezl zpět do sběrny, kde ho chtěl prodat. V tomto případě jeho fintu obsluha hned prokoukla a žádné peníze mu nevyplatila.
 
nprap. Hana Klečalová
23. ledna 2013 v 11:52

vytisknout  e-mailem