Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvod za dva miliony

TEPLICE - Podnikavci hrozí osm let vězení; Mobily nesplácí a další zprávy. 

Podvod za dva miliony
     Kolegové z oddělení hospodářské kriminality obvinili ze spáchání trestného činu 35letého muže, který má na svědomí podvod za bezmála dva miliony korun. V loňském uzavřel s poškozenou společností smlouvu na dodávky a nájem technických a vzácných plynů v tlakových lahvích.
     Na základě této smlouvy a následného dodatku ke smlouvě byl oprávněn odebrat necelých sedm desítek takových lahví, muž jich však na různých místech po celé republice odebral téměř čtyři sta. Tlakové lahve následně nevrátil a ani nezaplatil faktury za jejich odběr. Vzhledem ke značné škodě, kterou svým jednáním způsobil, ho může soudce poslat až na osm let do vězení.
 
Mobily nesplácí
     Z přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 19letý mladík, který se neoprávněně obohatil o deset tisíc korun. Prostřednictvím prodejce nabízejícího mobilní služby požádal v Teplicích o poskytnutí spotřebitelského úvěru na nákup mobilního telefonu v hodnotě čtyř tisíc korun, přičemž do žádosti uvedl nepravdivé údaje týkající se jeho zaměstnání.
     Ještě týž den své jednání zopakoval v Ústí nad Labem, v tomto případě mu byl poskytnut na základě klamných informací úvěr ve výši šest tisíc korun. Ani jednu poskytnutou půjčku navíc nesplácí, celý případ tak skončí u soudu, který může mladíkovi uložit až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Za volantem nemá co dělat
     Až rok ve vězení může strávit 41letý muž, který ignoroval soudem vyslovený trest zákazu řízení motorových vozidel. Policisté při noční kontrole osobního vozidla zjistili, že si muž až do roku 2015 nesmí sednout za volant. Kromě toho, že porušil pravomocný rozsudek, se dopustil i dalšího protiprávního jednání. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 0,7 promile alkoholu v dechu. Řidič byl zadržen a následně mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Hrozí mu tři roky
     Na tři roky se může vrátit za mříže recidivista, který kradl v jednom z Teplických obchodních center. Na prodejní ploše si do speciálně upraveného batohu schoval kalhoty v hodnotě jeden tisíc korun, a aniž by je zaplatil, odešel z prodejny pryč. Neunikl ale pozornosti ochranky a skončil tak na policejní služebně, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
Vykradená večerka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do večerky v Trnovanech. Zloděj po překonání vstupních dveří vnikl do provozovny, ze které odcizil notebook, pokladnu a finanční hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na 24 tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zmizelo nářadí i dětské auto
     Ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se vloupal do přístavku rodinného domu v Teplicích. Zloděj vytlačil vrata vstupní brány na pozemek a následně se vloupal do přístavku, ze kterého odcizil nářadí, sadu disků s pneumatikami dětské elektrické jízdní auto. Škoda přesáhla částku 26 tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději až tříleté vězení.
 
 
Teplice, 7. 4. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem