Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodem vylákala přes dva miliony korun

Obviněné ženě za podvody hrozí až osm let. 

Kladenští policisté podezřelé ženě sdělili dne 19. června 2014 obvinění z trestného činu podvod, za který jí hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši osmi let. V současné době je obviněná žena stíhána na svobodě.
 
Padesátiletá žena z Kladna v průběhu pěti let od roku 2007 až do roku 2012 vylákala od pěti poškozených osob finanční hotovost, která byla vyčíslena na částku 2 300 000,-Kč. Obviněná žena se již v minulosti této trestné činnosti páchané formou podvodu dopustila a byla za ní pravomocně odsouzena.
 
Tato podvodnice měla velmi příjemné a přesvědčivé vystupování a svým důvěryhodným chováním vylákala od občanů vysoké finanční částky. Vypočítavá žena vždy své klienty oslovila s nabídkou za účelem získání většího finančního obnosu.
 
K tomuto podvodnému jednání přilákala oslovené klienty svými falešnými účty v zahraničí nebo v České republice, na kterých vykazovala vysoké finanční částky a důvěřivým občanům tyto účty prokazovala podvodnými výpisy z těchto účtů.
 
Jedním z podvodných případů bylo to, že potřebuje složit vyšší finanční částku, aby jí byl odblokován účet a poté, tyto zapůjčené finance vrátí ihned zpět a ta částka bude navýšena o domluvenou finanční hotovost.
 
Svým podvodným jednáním vylákala od důvěřivých osob 2 300 000,-Kč. Od jednoho klienta se zapůjčené finance postupně vystoupaly až na částku 1 500 000,-Kč. K žádnému vrácení peněz nikdy nedošlo.
 
Policie vyzývá občany, kteří se s obdobným případem podobného typu vylákání finančních prostředků setkali a nebo byli v minulosti touto ženou osloveni a zapůjčili jí finance a dosud jim nebyly navráceny , aby se přihlásili na linku 158. Policie prošetřuje zda v tomto případě nebylo více poškozených občanů.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
23.června 2014 

vytisknout  e-mailem