Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podvodem z nich vylákali peníze

KROMĚŘÍŽSKO: Tři desítky podvedených přišlo o sto šedesát tisíc korun.  

Téměř rok se kriminalisté intenzívně zabývali odhalováním osob, které páchaly internetovou kriminalitu. V předešlých dnech zahájil komisař Oddělení hospodářské kriminality v Kroměříži trestní stíhání proti pětačtyřicetileté ženě a jejímu o rok staršímu muži. Manželský pár z Kroměřížska se dopustil trestného činu podvodu.
Manželé od konce roku 2009 zveřejňovali na inzertních internetových portálech nabídku na poskytnutí nebankovní půjčky. V inzerátech uváděli různé emailové adresy, pomocí nichž pak se zájemci o půjčku komunikovali. Vystupovali přitom jako zástupci investorů, kteří zprostředkovávali uzavírání smluv mezi klienty a údajnými investory. Podmínkou pro schválení půjčky bylo zaslání finanční částky na bankovní účet, obvykle ve výši jedné splátky nebo provize. Poté co jim žadatelé peníze zaslali, přestala dvojice komunikovat. Pár tímto způsobem podvedl tři desítky lidí, kteří tak dohromady přišli téměř o sto šedesát tisíc korun. Kriminalisté se však domnívají, že poškozených je mnohem více. 
Manželům nyní hrozí až pět let vězení. Oba navíc již v minulosti obdobnou trestnou činnost páchali a byli za ni i odsouzeni.
 
3. června 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem