Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodná gynekologická praxe

Tábor - Kriminalisté prověřují od včerejšího dopoledne v Bechyni podvodnou gynekologickou praxi, žena vydávající se za lékařku byla zadržena a je v policejní cele.  

Lidská podnikavost nezná hranic. Opětovně se o této pravdě přesvědčili táborští kriminalisté, kteří se od včerejšího dne zabývají vskutku neotřelým případem podvodné gynekologické praxe v Bechyni.


Kriminalisté společně s policisty Obvodního oddělení Bechyně prověřují od úterního rána trestní oznámení o podvodu. Možného podvodu respektive trestného činu poškození cizích práv a trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy se měla dopustit třicetiletá žena původem ze Slovenska, která pod pozměněnou totožností MUDr. Alexandry … otevřela začátkem letošního roku gynekologickou ambulanci v Bechyni.


Podle prvotního šetření kriminalistů stačila ošetřit či uvést v omyl minimálně dvě desítky pacientek a také zdravotní pojišťovny. Podvodná lékařka také neoprávněně vydávala recepty i žádanky na léky obsahující omamné a psychotropní látky.


Žena byla zadržena a je nyní v policejní cele. V ambulanci policisté zajistili důkazy a listinné dokumenty, všechny tyto zajištěné materiály vyhodnocují a také zkoumají další možnou trestnou činnost této podnikavé ženy. Kriminalisté zvažují, a to i s ohledem na trestní minulost této zadržené osoby, podání podnětu k návrhu na vzetí do vazby.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

18. ledna 2012

vytisknout  e-mailem