Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodná sbírka - další poškození

České Budějovice - Policisté hledají další poškozené, kteří dali peníze na podvodnou sbírku.  

 

Podvodná sbírka - podezřelá.JPG

Policisté z Českých Budějovic hledají další možné poškozené osoby od dvojice podvodníků (viz. fotografie). Žena na fotografii, pravděpodobně podle pokynů svého společníka, vybírá od náhodných občanů po celém Jihočeském kraji, ale také možná i v rámci republiky, peníze pod podvodnou záminkou sbírky. Policisté případ prověřují jako podvodné jednání.

Od lidí vybírá finanční příspěvek ve výši několika desítek korun a to pod legendou sbírky na kojenecké ústavy a dětské domovy. Za vybrané peníze rozdává drobnosti jako gumičky, obrázky, plastové smajlíky. Žena operuje v obchodních centrech, restauracích, nádražích i ulicích měst. Jak policisté zjistili, žádná sbírka není registrovaná ani na ženu či jejího společníka, ani na společnost ADONISON, jejímiž doklady se žena při dotazech dárců ohání.

Policisté z Českých Budějovic žádají, aby se jim přihlásil každý, kdo byl ženou pod záminkou sbírky osloven a dal ji peníze. Zatím evidují škodu za několik desítek tisíc korun. Podle dosud shromážděných informací policisté ví, že žena v každém městě „vybírá“ na místní či nejbližší dětský domov, aby působil co nejvíce věrohodně. Falešné sbírky dvojice provozuje od jara loňského roku.

Žena i její společník by také mohli aktuálně vybírat peníze pod novou legendou a to sbírka na zvířecí útulky.

Poškození se mohou policistům přihlásit na lince 158, kde zanechají kontakt. Následně budou kontaktováni policisty OOP České Budějovice.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

15. ledna 2015

 

 

Odkazy do noveho okna

Podvodná sbírka - podezřelá

Podvodná sbírka - podezřelá 

Detailní náhled

Podvodná sbírka - drobnosti

Podvodná sbírka - drobnosti 

Detailní náhled

Podvodná sbírka - podezřelý

Podvodná sbírka - podezřelý 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem